“Έπαθα μπλακ-άουτ”

david blatt maccabi cska

david-blatt-maccabi-cska

Μιλάνο, αποστολή
psarakisΣτην αποκάλυψη ότι δεν θυμάται τίποτα από τα τελευταία 5’’ στα οποία η ομάδα του πήρε τη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ προχώρησε ο τεχνικός της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, τονίζοντας ότι η ομάδα του βρήκε τρόπο να κερδίσει απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα.
Αναλυτικά, ο Μπλατ δήλωσε:

Κερδίσαμε μια καλύτερη ομάδα. Και το κάναμε με εκπληκτικό τρόπο. Αν υπάρχουν κάποια ματς που μένουν αξέχαστα, πιστεύω ότι το σημερινό ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ελπίζουμε αυτό το momentum να κρατήσει ως την Κυριακή, διότι με όποιον και να παίξουμε θα αντιμετωπίσουμε και πάλι μια καλύτερη ομάδα, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε ξεχωριστά πράγματα για να κερδίσουμε”.

Ερωτηθείς για το μήνυμα που έστειλε στους παίκτες του στο -15, απάντησε: “Ήμασταν στο -15 οπότε δεν μπορούσα να τους πω ότι θα κερδίσουμε, ή ότι θα διεκδικήσουμε η νίκη. Μπορούσα να βάλω μόνο έναν βραχυπρόθεσμο στόχο. Τους είπα να κλείσουμε τη διαφορά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, όπως και κάναμε. Το πήγαμε στους 10. Στη συνέχεια όταν η διαφορά ήταν στους 5 και πάλι σε τάιμ-άουτ δεν τους μίλησα για τακτική. Τους είπα τώρα δεν είναι 10, είναι 5. Και αυτοί έχουν το άγχος. Οπότε εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βγάζουμε άμυνα και να σπρώχνουμε τη μπάλα μπροστά”.

Σχολιάζοντας την τελευταία φάση της αναμέτρησης, είπε: “Συνήθως λέμε να μην κάνουμε φάουλ πριν μπει η μπάλα μέσα γιατί είναι αντιαθλητικό. Στη συνέχεια ζητήσαμε να σπρώξουμε τη μπάλα στη γωνία της δυνατής πλευράς για να μπορέσουμε να κάνουμε παγίδα με τον παίκτη που μαρκάρει το άουτ και να προσπαθήσουμε να κλέψουμε τη μπάλα. Έτσι έγινε. Δεν κάναμε κλέψιμο, αλλά έφυγε η μπάλα από τα χέρια του Κριάπα” και συνέχισε αποκαλύπτοντας:

“να σας πω κάτι; Είμαι έμπειρος προπονητής, αλλά παραδέχομαι ότι στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα έπαθα μπλακ-άουτ, δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν είδα καν πως σκόραρε ο Ράις. Θα το δω το βράδυ στο ξενοδοχείο για να το πιστέψω. Απλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι αφού πήραμε έτσι τη μπάλα, θα κερδίσουμε”.

Όσο για τον MVP της αναμέτρησης, ήταν διπλωματικός: “MVP ήταν ο κόσμος της Μακάμπι. Πραγματικά το γήπεδο έγινε κίτρινο. Νόμιζα πως μπήκα στη Nokia Arena”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
  • rice mvp f4 milano telikos

    Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

    Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…
  • sofo milano final

    Το… δικό μας Μιλάνο (pics)

    Μιλάνο, αποστολή Το φάιναλ φορ έχει περάσει ήδη στην… ιστορία. Η Μακάμπι έγραψε τη δική τη…
  • laso profil

    “Περήφανοι για όσα κάναμε”

    Μιλάνο, αποστολή Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην πηγή, αλλά δεν …
Περισσότερα σε Μιλάνο 2014

Δειτε επισης

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…