Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο 2014 Άνοδος και υποβιβασμός

Άνοδος και υποβιβασμός

bertomeu new

bertomeu-new

Μιλάνο, αποστολή
psarakisΠαρά τα όσα υποστήριξε σε δύο συνεντεύξεις, που έδωσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα, ο Τζόρντι Μπερτομέου αποφάσισε… αλλαγές και μάλιστα άμεσα! Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου branch με εκπροσώπους των ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη, το πρωί της πρώτης μέρας του φάιναλ φορ στο Μιλάνο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα προανήγγειλε αλλαγές από τη σεζόν 2015-’16, τις οποίες επιβεβαίωσε -με δηλώσεις του- ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, που βρίσκεται στην ιταλική πόλη.

Τί αλλάζει λοιπόν; Καταρχάς το σύστημα επιλογής των ομάδων και αξιολόγησής τους, αφού από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-’16) θα υπάρχει… υποβιβασμός από την Ευρωλίγκα στο EuroCup και αντίστοιχα άνοδος από τη 2η την τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ας το πούμε όμως λίγο πιο απλά…

Αρχής γενόμενης από τη σεζόν 2015-’16 καταργούνται οι άδειες τύπου Α για τις ομάδες. Αυτή τη στιγμή δεκατρείς σύλλογοι έχουν -σχεδόν ισόβια- άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση. Πλέον, όμως, όλα θα γίνονται βάσει μίας “βαθμολογίας“, ανάλογα με τις επιδόσεις κάθε ομάδας, ενώ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και άλλα κριτήρια όπως η δημοτικότητα, οι σπόνσορες, τα εισιτήρια κλπ.

Προκειμένου να τονωθεί, δε, το ενδιαφέρον στα εθνικά πρωταθλήματα, από την αρχή κάθε σεζόν οι ομάδες θα γνωρίζουν πόσους εκπρόσωπους θα έχει κάθε χώρα σε κάθε διοργάνωση, πηγαίνοντας περισσότερο προς το πρότυπο της βαθμολογίας της UEFA στο ποδόσφαιρο.

Η καινοτομία, όμως, είναι άλλη και θα ισχύσει από τη σεζόν 2015-’16: Πρόκειται για την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων. Πλέον, οι 8 ομάδες από τις 24 της Ευρωλίγκα που θα μένουν εκτός Top 16 δεν θα… “μεταφέρονται” στο EuroCup, αλλά θα δημιουργούν έναν νέο όμιλο, θα παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας και οι τρεις τελευταίες θα “υποβιβάζονται” στο EuroCup, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Αντίστοιχα, από το EuroCup θα προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα συνολικά τρεις ομάδες, αντί για μία όπως συνέβαινε ως τώρα. Έτσι, θα επιστρέψει το Φάιναλ Φορ στο καλεντάρι της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Υπάρχουν πράγματα τα οποία ακόμη δουλεύουμε αλλά αυτό θα είναι το γενικό πλαίσιο“, ανέφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ ο Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε πως “πρέπει να βρούμε έναν τρόπο προκειμένου να είναι ξεκάθαρο στις ομάδες τί θα γίνει την επόμενη σεζόν, ώστε να δοθούν έξτρα κίνητρα στις εθνικές λίγκες, για τη συμμετοχή των ομάδων και στο EuroCup“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
  • rice mvp f4 milano telikos

    Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

    Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…
  • sofo milano final

    Το… δικό μας Μιλάνο (pics)

    Μιλάνο, αποστολή Το φάιναλ φορ έχει περάσει ήδη στην… ιστορία. Η Μακάμπι έγραψε τη δική τη…
  • laso profil

    “Περήφανοι για όσα κάναμε”

    Μιλάνο, αποστολή Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην πηγή, αλλά δεν …
Περισσότερα σε Μιλάνο 2014

Δειτε επισης

Δεν το έχει συνειδητοποιήσει

Παρότι έχουν περάσει περίπου δύο ημέρες από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκαρφάλωσε στ…