Κεντρική Διεθνή “Άλωσε” το Καζάν η ΤΣΣΚΑ

“Άλωσε” το Καζάν η ΤΣΣΚΑ

vougioukas unics cska

vougioukas-unics-cska

“Αφεντικό” στη σειρά της ημιτελικής φάσης με αντίπαλο την Ούνικς Καζάν έγινε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ούνικς Καζάν με 92-90 και έκανε το 1-0 την ίδια ώρα που η Λιέτουβος Ρίτας έφτασε στο “break” επί της Νίζνι (78-75) και ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς στο Καζάν κρίθηκε στην παράταση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει το ροζ φύλλο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Σόνι Γουίμς διαμόρφωσε το 83-83 της κανονικής διάρκειας με καλάθι στα 8 δευτερόλεπτα για να ακολουθήσει το άστοχο σουτ του Άντριου Γκούντελοκ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, δύο βολές του Κάιλ Χάινς έδωσαν… αέρα 4 πόντων (92-88) στους φιλοξενούμενους, 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος αλλά αποδείχθηκε ότι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί αύριο (30/5) ξανά στο Καζάν.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 25 πόντους και 6 ασίστ και ο Νέναντ Κρίστιτς με 21 πόντους δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους. Και οι τρεις Έλληνες που αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή παρουσία. Ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 16 πόντους (4/4 βολές, 3/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 λάθος σε 37 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του είχε 10 πόντους (4/6 βολές, 2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 33 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα ενώ ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/7 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 20 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα.

Στο “νήμα” η Λιέτουβος

Η Λιέτουβος “λύγισε” εκτός έδρας την Νίζνι με 78-75 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα” και απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκρισή της στον τελικό. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με δίποντο, 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ανέβασε τη διαφορά στους 5 πόντους (77-72) και έβαλε τις βάσεις για το διπλό.

Η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στη Λιθουανία (1/6). Ο Χουάν Παλάσιος με 30 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν συγκλονιστικός για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντμίτρι Κβοστόφ, ο Σέμεν Αντόνοφ και ο Εβγκένι Μπαμπούριν πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος για τους ηττημένους που είχαν 14/38 (37%) στα τρίποντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…