Κεντρική NBA NCAA Being true! (vid)

Being true! (vid)

derrick Gordon umass

derrick-Gordon-umass

Όσο μοντέρνα κι αν θεωρείται η κοινωνία των ΗΠΑ, υπάρχουν ακόμη ζητήματα ταμπού που δεν έχουν λυθεί. Όπως η ύπαρξη ομοφυλόφιλων στον αθλητισμό. Είναι πρόσφατο άλλωστε το παράδειγμα του Jason Collins, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλος. Ακόμη κι όταν βρήκε συμβόλαιο στους Brooklyn Nets, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι την ανακοίνωση του έμπειρου σέντερ και την μετέπειτα συμφωνία του με την ομάδα του Jason Kidd.

Το παράδειγμα του Jason Collins αποφάσισε να ακολουθήσει κι ένας παίκτης του NCAA αψηφώντας τα όσα μπορεί να ακουστούν. Ο λόγος για τον Derrick Gordon του UMass, ο οποίος δήλωσε επίσημα πως είναι ομοφυλόφιλος αφού “την περισσότερη ώρα που θα με δεις στο κολέγιο είμαι μόνος μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να είμαι αυτός που είμαι ή ότι δεν μπορώ να ζήσω τη ζωή μου”.

Πρόδηλο είναι πως δεν ήταν εύκολο να… αποκαλυφθεί. Για την ακρίβεια ήταν ένα προσωπικός Γολγοθάς που ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του UMass από τη March Madness, όταν ο προπονητής της ομάδας, Derek Kellogg, κάλεσε όλους τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Κι αν τον τελευταίο χρόνο ακούγονταν πολλοί ψίθυροι για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις (ως αποτέλεσμα μίας φωτογραφίας που ανέβασε πέρσι το καλοκαίρι στο instagram έξω από ένα gay bar), αυτή τη φορά όλα ειπώθηκαν από τα δικά του χείλη. Δίχως φόβο για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ένιωσε να… φεύγει αυτό το βάρος από πάνω του. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο χρόνο “έφτασα στο χαμηλότερο επίπεδο που γινόταν. Δεν ήθελα να παίζω μπάσκετ. Απλά ήθελα να τρέξω και να κρυφτώ κάπου. Συνήθιζα να επιστρέφω στο δωμάτιό μου και να βάζω το κλάματα. Υπήρχαν νύχτες που έκλαιγα επειδή δεν μπορούσα να κοιμηθώ εξαιτίας όλου αυτού”.

Το φορτίο που κουβαλούσε ο Derrick Gordon όλα αυτά τα χρόνια ήταν ασήκωτο. Πλέον όμως μπορεί να έχει ψηλά το κεφάλι και να νιώθει περήφανος για τον εαυτό του. Περήφανος που είπε την αλήθεια. Περήφανος που μπορεί να ζήσει τη ζωή του όπως αυτός θέλει.

Περήφανος γιατί “τώρα που έβγαλα τη μάσκα, οι άνθρωποι μπορούν να δουν ποιος πραγματικά είμαι. Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω και να ζήσω ευτυχισμένα. Είπα στον κόσμο αυτό που έπρεπε να πω“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…