Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Τουλάχιστον ένας θα περάσει”

“Τουλάχιστον ένας θα περάσει”

boudouris

boudouris

Την πεποίθηση του πως τουλάχιστον ένας εκ των δύο εκπροσώπων μας θα βρεθεί στο φάιναλ φορ του Μιλάνου εξέφρασε με δηλώσεις του στον Sentra Fm ο Νίκος Μπουντούρης. Ο παλαίμαχος γκαρντ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μάλιστα στο αποψινό ντέρμπι αλλά και στο περιστατικό με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το σημερινό ντέρμπι στο ΣΕΦ που θα προσελκύσει τα βλέμματα όλης της μπασκετικής Ευρώπης: “Η Ευρώπη γυρνά το βλέμμα της σε δύο δικές μας ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, με συμμετοχές στο φάιναλ φορ και τίτλους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ. Ολη η Ευρώπη θα έχει το βλέμμα της σε αυτά τα παιχνίδια, καλό θα είναι όλοι να περάσουν τις εξετάσεις και να πάρουν άριστα σε θέματα συμπεριφοράς. Αγωνιστικά, με την ποιόητα των παικτών και των προπονητών στο παρκέ, είναι δεδομένο ότι θα είναι θετικό και καλό το αποτέλεσμα. Σε θέματα συμπεριφοράς, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε”.

Για το μειονέκτημα έδρας και των δύο στα πλέι οφ και τη δυσκολία πρόκρισης στο φάιναλ φορ: “Για να κάνεις κάτι μεγάλο, πρέπει να δώσεις μεγάλα ματς. Δεν μπορείς να πας με περίπατο στο φάιναλ φορ και αυτό έχει την αξία του. Είμαι αισιόδοξος ότι λόγω εμπειρίας και ποιότητας, θα μπορέσει μία τουλάχιστον να περάσει και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό”.

Για το αν η αντιπαλότητα «τρέφει» τους δύο «αιώνιους»: “Σίγουρα, δυστυχώς. Ως ένα σημείο είναι θεμιτό, τα πειράγματα, όμως δεν πρέπει να είναι στόχος ζωής ένα πρωτάθλημα και ένας τίτλος της ομάδας μας. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή σε κάποιες στιγμές. Αυτές οι αξίες δοκιμάζονται πολλές φορές. Είναι θέματα παιδείας, ίσως φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι που τους μεγαλώνουμε τους νέους με στραβά μηνύματα. Αυτά που θα ακούσουν τα παιδιά στο σπίτι θα τα κάνουν στο γήπεδο. Η ευθύνη των μεγάλων είναι σημαντική. Είναι κρίμα να βλέπεις κορυφαίους αθλητές να παίζουν με δύναμη και πάθος και να τους χαρείς και ξαφνικά να πέσει μια φωτοβολίδα στο παρκέ και να πεις `πού βρισκόμαστε”.

Για την αντίδραση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και το επεισόδιο στον αγώνα της Μακάμπι με τη Χάποελ: “Μπορώ να τον καταλάβω, αλλά δεν τον δικαιολογώ. Δυστυχώς αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε ζήσει όλοι. Δυστυχώς πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τέτοιες περιπτώσεις. Το έχω ζήσει, μπορώ να καταλάβω τι ένιωσε, οργή, φόβο, αγανάκτηση, αλλά επειδή και εμείς είμαστε παραδείγματα σε άλλους και στα ίδια τα παιδιά μας, πρέπει προσέχουμε τη συμπεριφορά μας. Η αυτοδικία και η αντίδραση είναι λάθος. Η δράση φτιάχνει τα πράγματα, όχι η αντίδραση. Είναι σίγουρο ότι τον καταλαβαίνω αλλά δεν του δίνω δίκιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ακούσει πάρα πολλά πράγματα. Είναι μέρος της δουλειάς που έχουμε επιλέξει. Δυστυχώς ξέρουμε τι γίνεται, είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Πώς; Με τη δική μας συμπεριφορά μέσα στο παιχνίδι, με μηνύματα στα μικρά παιδιά, με καθημερινή εκπαίδευση όπως αυτό που κάνω εγώ που εκπαιδεύω και παιδιά και γονείς στην κερκίδα. Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι εικόνες, πρέπει να τις υποστούμε, ελπίζω στο μέλλον να μην υπάρχουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…