Κεντρική Ασίστ Basketbase Τα σημάδια δείχνουν ΠΑΟ

Τα σημάδια δείχνουν ΠΑΟ

panathinaikos olympiakos

panathinaikos-olympiakos

petridis-giorgosΑπό το 1994 και την πρώτη παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ένα final four (Τελ Αβίβ), αυτή θα είναι η έκτη φορά που και οι δύο “αιώνιοι” θα λείψουν από το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, όμως -για την ιστορία- το eBasket.gr θυμίζει πώς εξελίχθηκαν τα πλέι οφ της Α1, για “ερυθρόλευκους” και “πράσινους” μετά από κοινή απουσία από το final four της Ευρωλίγκας.

1998: Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του στη Ρώμη, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των πλέι οφ (16) από την Παρτίζαν, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε αγωνιστεί καν στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας ωστόσο ως τους “4” του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η σεζόν είχε ευτυχή κατάληξη για τους “πράσινους“, που επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ έπειτα από 14 χρόνια, νικώντας στους τελικούς τον ΠΑΟΚ με 3-2, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” αρκέστηκαν στην τρίτη θέση, με το 3-1 επί της ΑΕΚ.

2003: Πέρασαν πέντε χρόνια για να λείψουν και οι δύο “αιώνιοι” από το final four της Ευρωλίγκας. Απουσίασαν από το μεγάλο “ραντεβού” της Βαρκελώνης, με τον Παναθηναϊκό να μείνει τρίτος στον όμιλο του πριν την τελική φάση, πίσω από Σιένα και Σκίπερ και τον Ολυμπιακό να μένει πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Η κατάληξη της σεζόν ήταν η ίδια με αυτή του 1998. Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής, νικώντας στους τελικούς την ΑΕΚ με 3-1, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση, αφού έχασε τη σειρά των μικρών τελικών από το Περιστέρι με 3-1.

2004: Το ελληνικό μπάσκετ έλειψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την τελική τετράδα της Ευρωλίγκας. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, έμειναν στην τέταρτη θέση των ομίλων τους και εκτός final four.

Η χρονιά είχε καλή κατάληξη και πάλι για τους “πράσινους“, οι οποίοι “σκούπισαν” το Μαρούσι στους τελικούς. Για να φτάσουν εκεί απέκλεισαν στην πρώτη φάση τον Ολυμπιακό με 2-0.

2006: Η Ταού και η Μακάμπι έφραξαν τον δρόμο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αντίστοιχα, για το final four της Πράγας, αλλά το φινάλε της χρονιάς άφησε χαμόγελα και πάλι στους “πράσινους“, που έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αήττητοι στη διαδικασία των πλέι οφ, κάνοντας το 3-0 στους τελικούς με τους “ερυθρόλευκους“.

2008: Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός από τα προημιτελικά, αφού τον ξεπέρασαν στην προηγούμενη φάση η Σιένα και η Παρτίζαν, ενώ εκεί ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με 2-1 από την ΤΣΣΚΑ. Ετσι αμφότεροι έλειψαν από το διήμερο της Μαδρίτης.

Η σεζόν έκλεισε θετικά και πάλι για τον Παναθηναϊκό, που χάρη στο πλεονέκτημα της έδρας έφτασε στον εγχώριο τίτλο, κάνοντας το 3-2 επί του Ολυμπιακού στους τελικούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…