Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

zisis UNIKS

zisis_UNIKS

Το “γύρισε” η Ούνικς

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση σε δημιουργία και εκτέλεση, η Ούνικς Καζάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα, εξασφαλίζοντας και διαφορά μεγαλύτερη του +11 (84-67) που έχασε στη Σερβία. Έτσι, η ρωσική ομάδα εξασφάλισε θέση στον τελικό του Eurocup, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο, αποτελώντας από την αρχή της διοργάνωσης ένα από τα μεγαλύτερη φαβορί.

Πρώτος σκόρερ της Ούνικς ήταν ο Ζήσης ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους, προσθέτοντας 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, σε μια ηγετική εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Γκούντλοκ με 17 πόντους. Από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα ξεχώρισε ο Μαριάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε double double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η σερβική ομάδα προέβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν κατάφερνε να παραμένει κοντά στο σκορ, ελέγχοντας την κατάσταση. Στη συνέχεια, όμως, η Ούνικς επέβαλε τον ρυθμό της και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της. Με επιμέρους σκορ 27-21 στο δεύτερο δεκάλεπτο, πήγε στο +6 (42-36) στα αποδυτήρια , ενώ επιστρέφοντας εξασφάλισε και διαφορά πρόκρισης, καθώς στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ρωσική ομάδα βρισκόταν ήδη στο +16! Στην τελευταία περίοδο, η Ούνικς διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό.

“Περίπατος” για τον τελικό

Ήταν το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού, πήρε σημαντικό πλεονέκτημα μετά το +9 του πρώτου ματς, αλλά τόσο εύκολα δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες της Βαλένθια!

Η ισπανική ομάδα δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Νίζνι στον επαναληπτικό μεταξύ των δύο ομάδων την οποία συνέτριψε εκτός έδρας με 53-79, εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκρισή της στον τελικό με δύο νίκες.

Η Νίζνι δεν μπήκε στο παιχνίδι σε κανένα σημείο, καθώς ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14-22. Η Βαλένθια δεν κατέβασε ταχύτητα στα επόμενα δύο δεκάλεπτα και συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά και στο τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε στο +27 (39-66), ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά, όταν το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Χαρακτηριστική είναι η κάκιστη επιθετική επίδοση των γηπεδούχων, οι οποίοι σημείωσαν συνολικά 53 πόντους, ενώ σε κανένα δεκάλεπτο δεν ξεπέρασαν τους 14!

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντούμπλιεβιτς με 13 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Σάτο με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, για μια Βαλένθια που είχε επτά παίκτες με 7 πόντους και πάνω.

Όσο για την απογοητευτική Νίζνι, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Αντόνοφ και Κορομπίκοφ, χωρίς κάποιος να έχει διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς αμφότεροι σημείωσαν 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…