Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα αποτελέσματα (vid)

Τα αποτελέσματα (vid)

sofoklis schortsanitis bayern maccabi

sofoklis-schortsanitis-bayern-maccabi

“Αγκαλιά” με την τρίτη θέση που της επιτρέπει να αποφύγει την Μπαρτσελόνα βρίσκεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία πέρασε από τη Γερμανία, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 92-94.

Τη συντριβή από την Λαμποράλ Κούτσα γνώρισε η Φενέρμπαχτσε, η οποία ηττήθηκε με 95-73 και έχασε και τις τελευταίες ελπίδες που της είχαν απομείνει για πρόκριση στους “8” της Ευρωλίγκας.

Τα αποτελέσματα:
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε 95-73
Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-94

Υποτάχθηκε η Φενέρ

bogdanovic-laboral-fener

Την προηγούμενη εβδομάδα έχυσε την… καρδάρα με το γάλα, πλέον είναι και επίσημα εκτός! Η Φενέρμπαχτσε γνώρισε νέα ήττα στην Ευρωλίγκα και μάλιστα συντριβή από την Λαμποράλ Κούτσα.

Η ισπανική ομάδα δείχνει ότι τα αδιάφορα ματς τα παίρνει πολύ σοβαρά, καθώς μετά την ευρεία νίκη κόντρα στην Εφές, πέτυχε ακόμα μία κόντρα στη Φενέρ αυτή τη φορά.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μόνο για μια περίοδο, καθώς από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, άρχισε… κατηφόρα!

Με άμυνα που δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα του Ομπράντοβιτς, η Φενέρ δέχτηκε 47 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε με 47-38, ενώ στο ίδιο τέμπο κύλησε και η συνέχεια. 31-16 ήταν το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο και κάπου εκεί ξεκίνησε το… πάρτι για του φίλους της Λαμποράλ.

Η ισπανική ομάδα είχε 6 (!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με Νοτσιόνι και Πλάις να είναι πρώτοι εξ αυτών με 15.

Οι συνήθεις ύποπτοι πρωταγωνίστησαν για τη Φενέρ, με τον Μακάλεμπ να πετυχαίνει 19 πόντους και τον Μπογκντάνοβιτς 14. Από εκεί και πέρα το… χάος, καθώς οι ακριβοπληρωμένοι σταρ των Τούρκων δεν κατάφεραν να προσφέρουν για ακόμα μια φορά.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 47-38, 78-54, 95-73
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 5 (1), Νοτσιόνι 15 (3), Ποέτα 3 (1), Χάνγκα 10, Χάμιλτον 11 (2), Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 14 (2), Πλάις 15, Ερτέλ 14 (2), Γέλινεκ 3 (1), Φαν Όοστρουμ, Κοσούρ 5 (1)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 19, Τζάκσον, Ονάν 1, Μπιέλιτσα 5 (1), Μαχμούτογλου 5 (1), Κλέιζα 9, Τουρκγιλμάζ 2, Σαβάς 4, Ζόριτς 9, Μπογκντάνοβιτς 14 (1), Πρέλτζιτς 5 (1).

Στη Μακάμπι το θρίλερ

heiko-schaffartzik-bayern-maccabi

Στα τελευταία δευτερόλεπτα κρίθηκε η αναμέτρηση της Γερμανίας, όπου η Μακάμπι αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη.

Μόνο μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση έχει πλέον η Μπάγερν, η οποία έδωσε τα πάντα στο φινάλε, ωστόσο, η έλλειψη εμπειρίας της δεν της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη που θα την διατηρούσε στο “κόλπο”.

Η χαρά του επιθετικού μπάσκετ ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο βρήκε την Μπάγερν να προηγείται με 58-54, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν απλόχερα γρήγορο ρυθμό και όμορφες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η πίεση του αποτελέσματος οδήγησε τους δύο αντιπάλους σε ένα πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού, γεγονός που έδειξε να βολεύει τη Μακάμπι, η οποία με επιμέρους σκορ 13-20 στο τρίτο δεκάλεπτο, πέρασε μπροστά στο σκορ.

Στα τελευταία λεπτά, η Μακάμπι προσπαθούσε να εξασφαλίσει κάποια διαφορά ασφαλείας, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα όπλα και το φινάλε ήταν συναρπαστικό!

Με 8’’ να απομένουν και το σκορ 91-92 ο Ράις πήγε στις βολές, αποδείχθηκε ψύχραιμος πετυχαίνοντας 2/2 (σε αντίθεση με λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν) και έστειλε τη Μακάμπι στο +3. Η γερμανική ομάδα έκανε φάουλ για να αποφύγει το τρίποντο, ο Ντιλέινι ευστόχησε στην πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, η Μακάμπι πήρε το πιο κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ και μαζί τη σημαντική νίκη.

Μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση είχε η Μακάμπι, με την ομάδα του Μπλατ να έχει για πρώτο σκόρερ τον Ράις με 18 πόντους, ενώ ο Τάιους είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 πολύ σημαντικά κοψίματα.

Για τη Μπάγερν, ξεχώρισαν οι Τέιλορ και Ντιλέινι, με τον πρώτο να έχει 22 πόντους και τον δεύτερο 17, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ!

Τα δεκάλεπτα: 32-32, 58-54, 71-74, 92-94.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): Τρούτμαν 3, Σάφαρτζικ, Τόμσον 16 (1), Μπένζινγκ 7 (1), Τζέντοβιτς 14 (1), Ζίπσερ 7, Ντιλέινι 17 (10 ασίστ, 7 ριμπ.), Ιντμπίχι 5, Τέιλορ 22 (2), Μπράιαντ 1.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Ράις 18 (2), Σμιθ 1, Χίκμαν 13 (3), Ίνγκλις 5 (1), Τάιους 14, Πνίνι 9 (3), Ζίζιτς, Οχαγιόν 7, Μπλου 14 (2), Λάντεσμπεργκ 2, Σχορτσανίτης 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…