Κεντρική Ασίστ Shadow Συνεργασία GBA – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Συνεργασία GBA – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

diamantidis gba

diamantidis-gba

Συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Μπάσκετ GBA (Greek Basketball Academy) και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνωστοποιήθηκε ύστερα από 10ημερη παραμονή αντιπροσώπων της ΤΣΣΚΑ στην συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, μια αντιπροσωπεία της ρώσικης ομάδας αποτελούμενη από παίκτες και προπονητές διέμεινε για 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της GBA. Οι παίκτες προπονήθηκαν υπό το βλέμμα του προπονητικού επιτελείου της Ακαδημίας ακολουθώντας όλο το πρόγραμμα ενώ οι Ρώσοι προπονητές παρακολούθησαν τον τρόπο προπόνησης των Ελλήνων τεχνικών της GBA αποκτώντας έτσι σημαντικές εμπειρίες για να εφαρμόσουν αναλόγως.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, αφού επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία που έζησαν, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Ιβάν Βιλόχκιν, εκ των προπονητών, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων προπονητών και εξήρε την φιλοξενία του Λάζαρου Παπαδόπουλου (εκ των συνιδρυτών της ακαδημίας):

“Παρακολουθήσαμε όλες τις πτυχές του προγράμματος. Οι προπονητές μας βοήθησαν και μας ανέλυσαν τους τρόπους προπόνησης. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν εκεί για να μας λύσει οποιαδήποτε απορία, μεταφράζοντας στα ρώσικα ό,τι δεν καταλαβαίναμε. H GBA είναι μια ακαδημία που διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές. Είναι πολύ σημαντικό όμως πως όλοι οι αθλητές είναι ίσοι και όλοι μαζί συγκροτούν μια δυνατή ομάδα“.

Ο τεχνικός Νικίτα Μπεζγκουμπένκο, με τη σειρά του, τόνισε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα παιδιά:

“Συναντήσαμε τον Δημήτρη Νικολαΐδη, εκ των επικεφαλής προπονητών της GBA που έχει δουλέψει σε ατομικές προπονήσεις με μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο δουλειάς αλλά και την ανταπόκριση των παιδιών σε όσα λένε και ζητούν οι προπονητές. Η Ακαδημία δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κανείς δεν μαλώνει τα παιδιά, τα μαθαίνουν να έχουν σωστή νοοτροπία και τα ενθαρρύνουν να κάνουν αυτό που αγαπούν”.

Η διευθύντρια του Αθλητικού σχολείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τατιάνα Πόποβα, ανέλυσε τα κέρδη της 10ημερης διαμονής αλλά και τα οφέλη που προσκόμισαν οι νεαροί αθλητές από τον τρόπο προπόνησης και επισημοποίησε τη συνεργασία με την GBA:

“Το ταξίδι αυτό βοήθησε πολύ και τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να μάθουν πολλά. Είναι επίσης σημαντικό ότι παρακολούθησαν ένα άλλο σύστημα προπόνησης και εκπαίδευσης που διεύρυνε τους ορίζοντες όλων. Υπάρχει μια συμφωνία με την GBA για την ανταλλαγή εμπειριών, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…