Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Στόχος μια νίκη”

“Στόχος μια νίκη”

printezis pinheiros

printezis-pinheiros

Όσες πιθανότητες του αναλογούν είναι έτοιμος να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, όπως τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Αφού παραδέχθηκε ότι οι Μαδριλένοι μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι οι πιο σταθερές ομάδες της Ευρωλίγκας, έδωσε το σύνθημα ότι οι συμπαίκτες κι αυτός πρέπει να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρίντεζης:
Για το πως αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός το πρώτο προημιτελικό ματς της σειράς στην Μαδρίτη: “Η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ φέτος έχουν όντως την πιο σταθερή πορεία στην διοργάνωση και είναι οι πιο αξιόπιστες ομάδες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Από εκεί και πέρα έχουμε και εμείς κάποιες πιθανότητες τις οποίες και θα διεκδικήσουμε όχι μόνο στο πρώτο ματς στην Μαδρίτη, αλλά και στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε μία νίκη εδώ πέρα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να περάσουμε στο Final-Four”.
Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα ως αουτσάιντερ και αν αυτό το πράγμα τον βοηθήσει απέναντι σε μία Ρεάλ που είναι θεωρητικά φαβορί αλλά που ακόμη δεν έχει αισθανθεί πίεση: “Σίγουρα το γεγονός αυτό είναι στα συν αυτή της της ομάδας και ειδικά τώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Τον τελευταίο μήνα είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και προερχόμαστε από δύο πάρα πολύ καλές χρονιές στην Ευρώπη.

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να μπούμε και στα δύο παιχνίδια στην Μαδρίτη δυνατά, παίζοντας ελεύθερα, να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως μπορούμε και ξέρουμε, αλλά από εκεί και πέρα να μην το αντιμετωπίζουμε σαν παιχνίδι ζωής ή θανάτου ή σαν παιχνίδι που αν θα το χάσουμε όλα θα είναι καταστροφικά, αλλά σαν ένα παιχνίδι το οποίο θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε.

Πρέπει να παίξουμε απελευθερωμένα και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε όπως πραγματικά μπορούμε. Πρέπει να τρέξουμε και να πάμε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές. Αν συμβεί αυτό τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες μας για να πάρουμε τη νίκη”.

Για το πόσο εφικτό είναι να περιορίσουν την Ρεάλ ώστε να μην τρέξει, σχολίασε: “Σίγουρα αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο ώστε να το καταφέρουμε. Είναι η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρώπη καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και ειδικά στο συγκεκριμένο κομμάτι, στο να βγάζουν αιφνιδιασμούς, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και προσωπικά είμαι αισιόδοξος”.

Για το αν έχει ενοχλήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού το γεγονός πως η Ρεάλ φάνηκε να επιλέγει ως αντίπαλο στα προημιτελικά την πειραϊκή ομάδα: “Προσωπικά εγώ δεν έχω μπει και ούτε θα μπω στην διαδικασία να σκεφτώ τα σενάρια, για το αν έκατσαν να χάσουν επίτηδες ή όχι. Αυτό συνήθως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Από εκεί και πέρα καλό είναι να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται στον στόχο μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε για τον κόσμο”.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ύστερα από τον τραυματισμό του: “Έχει περάσει αρκετός καιρός, σχεδόν ένας μήνας από τότε που έχω να παίξω ένα κανονικό παιχνίδι μπάσκετ μαζί με την ομάδα. Έχω κάνει κάποιες προπονήσεις και θεωρώ πως μπορώ να βοηθήσω ορισμένα λεπτά. Σίγουρα δεν είμαι ακόμη στην κατάσταση που θέλω και εγώ, αλλά και η ομάδα, αλλά όσο μπορώ για λίγα λεπτά μπορώ να βοηθήσω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Κάτι κάνω καλά και θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρ…