Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Σπουδαία ομαδική δουλειά”

“Σπουδαία ομαδική δουλειά”

smith kolossos rethymno

smith-kolossos-rethymno

Ο Τέιλορ Σμιθ αποτέλεσε την “αιχμή του δόρατος” για τον Κολοσσό Ρόδου, στην επικράτηση επί του Ηλυσιακού που σήμανε και την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 17 πόντους (8/8 διπ.-1/6 βολές), 14 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και κανένα λάθος στα 24:42 που αγωνίστηκε, συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς στο ranking γεγονός που τον ανέδειξε σε πολυτιμότερο παίκτη για την 24η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη βράβευση του, ο 23χρονος αθλητής ήταν ενθουσιασμένος τονίζοντας πως αποτελεί κατόρθωμα να αναδειχθείς MVP στο ελληνικό πρωτάθλημα:

“Όταν υπέγραφα στον Κολοσσό δεν φανταζόμουν καν πως θα κατάφερνα έστω και για μια αγωνιστική να αναδειχθώ MVP. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό, έχει τόσους πολύ καλούς παίκτες, έχει μερικούς από τους καλύτερους σε όλη την Ευρώπη και είναι πραγματικά δύσκολο να αναδειχθείς MVP. Χαίρομαι ειλικρινά που το κατάφερα καθώς η καλή μου εμφάνιση συνδυάστηκε και με μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα”.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό και την κρισιμότητα της, υπογράμμισε:

“Άπαντες στην ομάδα μου είχαν δώσει να καταλάβω πόσο κρίσιμο ήταν αυτό το παιχνίδι για ολόκληρο τον οργανισμό του Κολοσσού. Θέλαμε τη νίκη όσο θέλαμε και να “αναπνεύσουμε“. Και νομίζω πως από την αρχή ως το τέλος κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και πήραμε αυτό που θέλαμε”.

Όσον αφορά την προετοιμασία του για το συγκεκριμένο ματς, στάθηκε κυρίως στην ομαδική δουλειά που έγινε:

“Όλη την εβδομάδα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην προπόνηση. Είχα καταλάβει την κρισιμότητα στο 100% και το μόνο που ήθελα ήταν να μπω στο παρκέ και να τα δώσω όλα για τη νίκη. Και αυτό έγινε.

Βέβαια αν δεν υπήρχαν οι συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορεί ποτέ ένας να κερδίσει πέντε. Έτσι και απέναντι στον Ηλυσιακό κάναμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση και τα καταφέραμε”.

Σχετικά με τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και το τι σκοπεύει να πετύχει ο Κολοσσός:

“Απέμειναν πια δύο παιχνίδια ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να κάνουμε το απόλυτο και στο τέλος θα δούμε σε ποια θέση τερματίσαμε”.

Τέλος, αναφορικά με το δικό του μέλλον φάνηκε θετικός στην παραμονή του στη Ρόδο:

“Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Κολοσσού. Μου αρέσει η Ρόδος και είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω βρει στην ομάδα. Θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν και μετά θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε όλα αυτά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …