Κεντρική NBA Ντοπέ ο Καλάθης!
NBA

Ντοπέ ο Καλάθης!

kalathis memphis atlanta foul

kalathis-memphis-atlanta-foul

“Κεραυνός” εν… αιθρία στο “στρατόπεδο” των Μέμφις Γκρίζλις καθώς ο Νικ Καλάθης ανιχνεύτηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και τιμωρήθηκε με 20 παιχνίδια από τη λίγκα του NBA, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα πλέι οφ του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Την είδηση αποκάλυψε το yahoo sports με τον Νικ Καλάθη να έχει πάρει συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιείχαν την ουσία ταμοξιφαίνη. Έτσι ο Έλληνας γκαρντ δέχτηκε την ποινή για όλη τη φετινή σεζόν ενώ ένα μέρος της θα μεταφερθεί και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ουσία ανήκει στις απαγορευμένες επειδή μειώνει τις παρενέργειες της χρήσης στεροειδών και αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Παρά ταύτα η ένωση παικτών του NBA στάθηκε κατευθείαν στο πλευρό του 25χρονου άσου την ώρα που αναμένεται να κατατεθεί έφεση κατά της απόφασης τιμωρίας του αθλητή: “Αυτή η τιμωρία είναι πραγματικά άδικη. Στη συλλογική μας σύμβαση δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει κάτι γι’ αυτές τις περιπτώσεις και σίγουρα θα συμπεριληφθεί στις επόμενες συζητήσεις. Θα κάνουμε έφεση. Ο παίκτης δεν είχε πρόθεση να πάρει απαγορευμένη ουσία ούτε απέκτησε πλεονέκτημα από αυτό”, τόνισε μεταξύ άλλων στο yahoo sports ο διευθυντής της ένωσης παικτών, Ρομπ Κλέμπνερ.

Πάντως η συγκεκριμένη ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού δεν ενισχύει την αγωνιστική απόδοση του παίκτη ενώ από ότι φαίνεται ο Νικ Καλάθης την έλαβε από συμπλήρωμα διατροφής που δεν γνώριζε ότι την περιείχε. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι σε περίπτωση που ισχύσει η ποινή θα είναι μόνο για το NBA αφού ο αθλητής μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας.

Φέτος ο Νικ Καλάθης έπαιξε σε 71 παιχνίδια για την κανονική διάρκεια στο NBA έχοντας μέσο όρο 4,9 πόντους και 2,9 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…