Κεντρική Ασίστ Basketbase Πάτησε γκάζι η ΤΣΣΚΑ

Πάτησε γκάζι η ΤΣΣΚΑ

victor khryapa cska galatasaray

victor-khryapa-cska-galatasaray

petridis-giorgosΟ Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μία τουλάχιστον φορά στην Μόσχα αυτό που έκανε μόνο μία ομάδα σε 12 αγώνες στην φετινή ΕυρωλίγκαΦενέρμπαχτσε). Να νικήσει δηλαδή την ΤΣΣΚΑ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στο final four της διοργάνωσης.

Το eBasket “ανακατεύει” τους αριθμούς της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα για να βγάλουμε κάποια επιπλέον συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική συμπεριφορά της στην Μόσχα και μακριά από αυτήν. Ετσι και αλλιώς στο γήπεδο της η ήττα είναι κάτι σαν άγνωστη έννοια χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και ανίκητη. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το φετινό 11-1 και το ότι εκεί υποχρεώθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη φετινή ήττα της.

Αρχίζοντας από τους αριθμούς της κανονικής περιόδου είναι ξεκάθαρο πως η ΤΣΣΚΑ σκόραρε με μεγαλύτερη συνέπεια ως γηπεδούχος ενώ ως φιλοξενούμενη δεχόταν εννιά περισσότερους πόντους. Στην Μόσχα σούταρε καλύτερα σε δίποντα και τρίποντα, έκανε σχεδόν τρία λάθη λιγότερα από τα εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ ανέβαζε τα νούμερα της σε κλεψίματα και τάπες. Η απόκλιση πάντως γενικότερα στους αριθμούς της από τα εντός στα εκτός έδρας ματς είναι λογική.

plaisio5

ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ

Στο ΤΟΡ16 αναμφίβολα εμφανίστηκε μια διαφορετική, καλύτερη ΤΣΣΚΑ. Δεν είναι μόνο το ότι το 7-3 της κανονικής περιόδου έγινε 12-2. Οι Ρώσοι ανέβασαν ταχύτητες, σκοράροντας περισσότερους από 80 πόντους τόσο στην Μόσχα όσο μακριά από αυτήν.

Μέσους όρους που ούτε πλησίασε στην κανονική περίοδο και όλα αυτά με ποσοστά ευστοχίας που ήταν εξίσου καλά και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα από αυτά της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μεσίνα έριξε τον μέσο όρο των λαθών της στα εκτός έδρας ματς κατά δύο από την κανονική περίοδο στο ΤΟΡ16 ενώ ανέβασε κατακόρυφα και την δημιουργικότητα της που αποτυπώνεται στις ασίστ αφού από τις 16,8 εντός και τις 17 εκτός έδρας στην πρώτη φάση, πήγε στις 21,2 και τις 20,8 αντίστοιχα στην δεύτερη φάση. Όλα αυτά αποτυπώνονται και στο ομαδικό ranking.

Με λίγα λόγια η ΤΣΣΚΑ φορμαρίστηκε όταν έπρεπε και μετά από μία απλά υποφερτή πρώτη φάση, έγινε καλύτερη στο ΤΟΡ16.

plaisio6

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…