Κεντρική NBA NCAA Ο ωραίος κι ο μοιραίος (pics)

Ο ωραίος κι ο μοιραίος (pics)

aaron harrison kentucky wisconsin

aaron-harrison-kentucky-wisconsin

Μέγας είσαι Aaron
Αν το Kentucky κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο NCAA θα το οφείλει εν πολλοίς στον Aaron Harrison, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι “μίλησε” όταν έπρεπε. Στο τέλος. Ο γκαρντ των “Wildcats” χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στο Wisconsin (74-73) με τρίποντο που πέτυχε 5.8’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Αν ο Aaron Harrison πάντως είναι ο ωραίος, ο Traevon Jackson είναι ο μοιραίος. Ο ηγέτης των “Badgers” ήταν αυτός που καταρχάς έχασε μία ελεύθερη βολή από τις τρεις που εκτέλεσε (σ.σ.: ήταν η μοναδική άστοχη της ομάδας του στον αγώνα!) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος αδυνατώντας να δώσει στην ομάδα του “μαξιλαράκι” τριών πόντων, ενώ αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Το παιχνίδι πάντως δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Kentucky, το οποίο μπήκε κάπως νωθρά στο παρκέ. Όχι τόσο επιθετικά (εκεί άλλωστε πάντοτε βρίσκει τον τρόπο) όσο αμυντικά αφού οι παίκτες του Bo Ryan έβρισκαν διαρκώς αφύλακτη τη διάβαση προς το καλάθι.

Όταν μάλιστα ο John Calipari είδε τον Julius Randle να αποχωρεί για τα αποδυτήρια (στο 11ο λεπτό) έχοντας υποστεί διάστρεμμα στον δεξιό του αστράγαλο, τότε τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δυσοίωνα.

Ο ηγέτης των “Wildcats” δεν τα παράτησε όμως αφού επέστρεψε άρον άρον στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει το στόχο της. Και τα κατάφερε αφού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν αυτός που την κρατούσε κοντά στο σκορ (40-36).

Στην επανάληψη, έγινε της… ανατροπής. Αρχικά, το Kentucky άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον αγώνα χάρη στο σερί 15-0 που “έτρεξε” μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων λεπτών (σ.σ.: μετέτρεψε το 36-43 σε 51-43), ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Wisconsin να “απαντήσει” ανακτώντας ξανά το πάνω χέρι στο παιχνίδι (55-56 στο 29’).

Η περιφερειακή ευστοχία της ομάδας του Bo Ryan ήταν ένα από τα “κλειδιά” για το Wisconsin στο δεύτερο ημίχρονο, την ίδια ώρα που η “γραμμή της φιλανθρωπίας” ήταν αρκετά… γενναιόδωρη μαζί της αφού οι “Badgers” ήταν αλάνθαστοι (17/17).

Μέχρι το σημείο που σφυρίχτηκε φάουλ πάνω στον Traevon Jackson (σ.σ.: έχει κάνει πρώτα βήματα) σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, με το ρολόι να δείχνει 16.2’’ για το τέλος.

Ο γκαρντ του Wisconsin αστόχησε (!) στην πρώτη, αλλά ευστόχησε στις άλλες δύο δίνοντας αέρα δύο πόντων στην ομάδα του και την ευκαιρία να επιλέξει αυτή την τακτική που θα ακολουθήσει στην τελευταία επίθεση του Kentucky.

Η απροθυμία των παικτών του Bo Ryan όμως να πιέσουν την περιφέρεια των “Wildcats” αποδείχθηκε καθοριστική αφού ο Aaron Harrison επανέλαβε το προ μερικών ημερών κατόρθωμά του (με θύμα το Michigan) ευστοχώντας στο τρίποντο που επιχείρησε.

Έτσι, “έγραψε” το τελικό 74-73 για την ομάδα του John Calipari, η οποία θα έχει την ευκαιρία την προσεχή Τρίτη (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) να επιστρέψει στο θρόνο του πρωταθλητή του NCAA, μετά από διάλειμμα ενός έτους.

Αξιοσημείωτο του μεθαυριανού τελικού; Θα συναντηθούν οι πρωταθλητές του 2011 (Connecticut Huskies) με αυτούς του 2012 (Kentucky Wildcats) σε έναν αγώνα που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλους.

Kentucky Wildcats – Wisconsin Badgers 74-73 (36-40)
KENTUCKY (Calipari): Johnson 10 (7 ριμπ.), Randle 16, Young 17 (1), Harrison Aar. 8 (1), Harrison And. 9, Poythress 8 (7 ριμπ.), Lee 4, Hawkins 2, Polson.
WISCONSIN (Ryan): Kaminsky 8, Dekker 15 (1), Gasser 2, Brust 15 (3), Jackson 12 (1), Dukan 8 (2), Brown, Hayes 2, Koenig 11 (1).

gasser-harrison-kentucky-wisconsin

wildcats-kentucky-wisconsin

jackson-harrison-kentucky-wisconsin

jackson-foul-kentucky-wisconsin

dunk-kentucky-wisconsin

jackson-foul-kentucky-wisconsin

koenig-kentucky-wisconsin

jackson-kentucky-wisconsin

gasser-kentucky-wisconsin

block-kentucky-wisconsin

jumpball-kentucky-wisconsin

calipari-ryan-kentucky-wisconsin

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…