Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο τρίποντος Μπράουν

Ο τρίποντος Μπράουν

brown kaod

brown-kaod

petridis-giorgosΜία σεζόν που δεν τελείωσε καν αφού ο ΚΑΟΔ έχει μπροστά του, τουλάχιστον τρία ακόμη παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων των δύο των πλέι οφ, αποδείχτηκε αρκετή για τον Τζέι Κόβαν Μπράουν ώστε να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των Δραμινών στην Α1.

Ο Αμερικανός έφτασε μέσα από το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό τα 48 και ξεπέρασε τον Κώστα Σδράκα που είχε πετύχει 46 στην πρώτη σεζόν του ΚΑΟΔ στην μεγάλη κατηγορία το 2001-02 και τον Κώστα Κακαρούδη που ήταν πρώτος στην λίστα με 47.

Στο μεταξύ ο Εντβιν Μπάβτσιτς συμπλήρωσε 60 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΚΑΟΔ (είναι πρώτος της λίστας) και μπήκε στην πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα φτάνοντας τα 34 και ξεπερνώντας τον Βλάντο Πέτροβιτς (33). Με τα δύο που είχε ο Βόσνιος την Πέμπτη ξεπέρασε και τα 50 στην καριέρα του στην Ελλάδα (έχει 51/151).

Στο μεταξύ ο Θόδωρο Ζάρας έγινε ο τρίτος παίκτης σε συμμετοχές με τον ΚΑΟΔ αφού έφτασε τις 51 και προσπέρασε τον Γκι Μαρκ Μισέλ (50).

Ακόμη ο Λάζεριτς Τζόουνς ανέβηκε στην τρίτη θέση της λίστας των πρώτων πασέρ του ΚΑΟΔ στην Α1 φτάνοντας τις 65 και αφήνοντας στην τέταρτη τον Κώστα Κακαρούδη (63) ενώ στο παιχνίδι με τον Πανελευσιανικό ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στις ασίστ με τις πέντε που μοίρασε, αφού τόσες είχε σε άλλους τρεις αγώνες του ΚΑΟΔ (με Παναθηναϊκό, Κολοσσό και Απόλλωνα στον δεύτερο γύρο).

Την καλύτερη φετινή επίδοση του στο σκοράρισμα ισοφάρισε ο Θοδωρής Ζάρας με τους 15 πόντους που πέτυχε. Τόσους είχε και κόντρα στον Κολοσσό στο ματς του πρώτου γύρου.

Αρκούσαν δύο ασίστ

Ο Μανόλης Παπαμακάριος μοίρασε δύο ασίστ στο ματς με τον ΚΑΟΔ για τον Πανελευσινιακό και έφτασε τις 768 στην καριέρα του στην Α1 για να βρεθεί στην 14η θέση της λίστας αφού προσπέρασε τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (767).

Το πιο παραγωγικό του απόγευμα στην σεζόν είχε ο Πέτρος Μελισσαράτος με τους 14 πόντους που πέτυχε στη Δράμα αφού είχε 12 στο ματς του πρώτου γύρου με το Ρέθυμνο. Αυτό πάντως δεν είναι και ρεκόρ καριέρας αφού πέτυχε 21 πέρυσι με τη φανέλα του Περιστερίου κόντρα στον Απόλλωνα.

Ισοφάρισε όμως την καλύτερη επίδοση του στην Α1 με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε καθώς τόσα είχε στο ίδιο ματς Απόλλων-Περιστέρι στην περσινή περίοδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…