Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ούτε εργόσημο, ούτε ΦΠΑ

Ούτε εργόσημο, ούτε ΦΠΑ

kafes tsoyntsouras davaris

kafes-tsoyntsouras-davaris

Όσο ψάχνουμε το θέμα, τόσο ξετυλίγουμε το κουβάρι για το οποίο γράψαμε. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει θέμα με το εργόσημο για τους διαιτητές και τους παρατηρητές (απλά προσέχουν, παρακολουθούν, για να μην εμπλακούν). Αμφότερες οι κατηγορίες (ορθώς) έχουν εξαιρεθεί από αυτή τη βάσανο και απομένει μόνο να διευθετηθεί το ζήτημα με τους Κριτές που (κακώς) έχουν προσωρινά εμπλακεί στην υπόθεση.

Όσον αφορά στους διαιτητές, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, έχει συνεχείς επαφές, όχι για να αποφύγει το “εργόσημο“, για το οποίο σας είπαμε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στους “γκρίζους“, καθώς δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τη σχέση εργασίας, αλλά για να λύσει άλλα φορολογικής φύσεως θέματα.

Οι άνθρωποι της ΟΔΚΕ παλεύουν να καταργηθεί ο ΦΠΑ (αυτή τη στιγμή υφίσταται), το τέλος επιτηδεύματος και να υπάρχει μόνο προκαταβλητέος φόρος, ο οποίος φυσικά θα μπαίνει στη φορολογική τους δήλωση. Κι αυτό είναι το σωστό, καθώς όλοι οι διαιτητές είναι παράλληλα επαγγελματίες, έκαστος στο είδος του. Άλλωστε, η διαιτησία είναι ερασιτεχνική στην Ελλάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…