Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ρεάλ 71-62

Ολυμπιακός – Ρεάλ 71-62

printezis osfp real

printezis-osfp-real

Ήταν “βασιλιάς”…

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ  71-62, έφτασε τη σειρά στο 2-2 και πλέον πάει στη Μαδρίτη για να παίξει την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ σε μια… ζαριά!

Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν αυτό που έμοιαζε… αδιανόητο, διατηρώντας τη Ρεάλ στους 62 (!) πόντους, δείχνοντας ότι στα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ βρήκε τα… κουμπιά της, φτάνοντας στην επικράτηση, πάντως, πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, με τον Ντάνστον να είναι ξανά… παντού, τελειώνοντας με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, τα 7 εκ των οποίων επιθετικά! Καθοριστικός και ο Σπανούλης, ο οποίος παρότι ήταν άστοχος (2/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα), είχε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Για τη Ρεάλ, ο Ρούντι σημείωσε 18 πόντους, παίρνοντας πάντως αρκετές επιθέσεις και δείχνοντας να βρίσκεται εκτός ρυθμού σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης.

Χωρίς αλλαγές σε πεντάδα και τακτική σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος, όμως, είδε τη Ρεάλ να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα εκτός… προγράμματος από τον Ντάρντεν, ο οποίος σημείωσε τους πρώτους πέντε πόντους της “βασίλισσας”.

Έτσι, η ομάδα της Μαδρίτης κατάφερνε να διατηρεί μικρό προβάδισμα με την έναρξη της αναμέτρησης, παρά το πολύ καλό επιθετικό ξεκίνημα του Μάντζαρη που έδωσε σημαντικές λύσεις με έξι πόντους.

Παρά το καλό ξεκίνημα του Έλληνα πλέι μέικερ, οι Σπανούλης και Ντάνστον έδειξαν να είναι μπλοκαρισμένοι από την τακτική του Λάσο, ο οποίος σε κάθε προσπάθεια των δύο πρωταγωνιστών της προηγούμενης αναμέτρησης, έστελνε βοήθεια, με συνέπεια οι “ερυθρόλευκοι” να δυσκολεύονται να βρουν σκορ.

Έτσι, η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο ο Ολυμπιακός με ένα 5-0, κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, βρισκόμενος πίσω με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (15-16), χάρη στην πολύ καλή του άμυνα.

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να λειτουργεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, βγάζοντας τη Ρεάλ εκτός ρυθμού και κρατώντας την στους 4 πόντους μετά από περίπου 6’ στη δεύτερη περίοδο, με μοναδικό ψεγάδι τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ της ισπανικής ομάδας.

Κι όταν βρήκε ρυθμός στην επίθεση, με τον Κόλινς να δείχνει να είναι για τα καλά στο κλίμα, κατάφερε να ξεφύγει και με 6 (26-20), βρίσκοντας πόντους έξω από τη γραμμή των 6.75 με Πρίντεζη και Παπαπέτρου. Η είσοδος του νεαρού φόργουορντ, μάλιστα, έδωσε επιπλέον ενέργεια στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να σημειώνει ακόμα τέσσερις πόντους, ενώ με καλάθι του Πρίντεζη, η διαφορά έφτασε το +11 (32-21).

Κάπου εκεί, όμως, η ομάδα του Μπαρτζώκα έπαθε “μπλακ άουτ”, κάνοντας επιπόλαια λάθη στην επίθεση, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ να τρέξει και αυτή δεν θα το άφηνε ατιμώρητο, καθώς με ένα γρήγορο 6-0, μείωσε σε 32-27. Ο Σπανούλης, όμως, με πέντε δικούς του πόντους “ξεκόλλησε” τους “ερυθρολεύκους”, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας στο… σακούλι τους προβάδισμα επτά πόντων (37-30).

Την αντεπίθεσή της προσπάθησε να ξεκινήσει η Ρεάλ, μειώνοντας στους 4 (37-33), ωστόσο η είσοδος των Παπαπέτρου και Πρίντεζη ήταν αυτή που εκ νέου έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό και ευχέρεια να βρει χώρους και σκορ στην επίθεσή τους. Τους χώρους αυτούς, εκμεταλλεύτηκε ο Σπανούλης ο οποίος έδινε αξία στην εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος επέστρεψε στο +7 (47-40).

Η απόσυρση του Ντάνστον, όμως, επέτρεψε στη Ρεάλ να βρει χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού και με 4 σερί πόντους Μπουρούση και τρίποντο του Ρούντι κατάφερε να ισοφαρίσει (47-47).

Η επιστροφή του Αμερικανού ήταν αυτή που ανέτρεψε για ακόμα μια φορά τα δεδομένα! Ο Αμερικανός σέντερ, πέρα από την υπερπολύτιμη συνεισφορά του σε άμυνα και ριμπάουντ, έκανε ένα προσωπικό και αναπάντητο σερί έξι πόντων και έβαλε τον Ολυμπιακό σε ρόλο οδηγού (55-49).

Κι ενώ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει μέχρι και το +9 (60-51) με τρίποντο του Λοτζέσκι, η Ρεάλ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει με ένα σερί 5-0, προσπαθώντας για πρώτη φορά να “διαβάσει” τις αλλαγές στο pick n’ roll, περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι.

Ωστόσο, όταν η διαφορά έπεσε στους 4 (62-58), ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει εκ νέου, με κάρφωμα του Ντάνστον και τρίποντο του Λοτζέσκι, αποκτώντας προβάδισμα εννιά πόντων 1’29’’ πριν το φινάλε. Ένα λάθος του Σέρχι 1’03’’ πριν το φινάλε έδωσε ουσιαστικό τέλος αναφορικά με τον νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47,71-62.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13 (9 ριμπ.), Σπανούλης 12 (2 τρ., 7 ασιστ, 6 ριμπ.), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10 (6 ασίστ), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντες 18 (3 τρ., 8 ριμπ.), Ρέγες 4, Ντίες, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκες 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεϊρί 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…