Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι στη Θεσσαλονική

Ντέρμπι στη Θεσσαλονική

panathinaikos paok

panathinaikos-paok

Ίκαρος και Πανελευσινιακός αγωνίζονται εντός έδρας αναζητώντας πάση θυσία τη νίκη για να κρατήσουν “ζωντανό” το όνειρο της παραμονής , όπως και ο Ηλυσιακός (και οι τρεις ομάδες έχουν από 29 βαθμούς) που όμως θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό. Η αναμέτρηση που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα όμως γίνεται στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Σάββατο 5 Απριλίου

Κολοσσός Ρόδου – Ηλυσιακός
Ο Κολοσσός ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον Παναθηναϊκό αλλά έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο για ένα ημίχρονο. Οι Ροδίτες θέλουν να επαναλάβουν την ίδια και καλύτερη εμφάνιση απέναντι στον Ηλυσιακό και με “όπλο” τη δυνατή έδρα τους να πάρουν τη νίκη και να αισθανθούν ακόμα πιο άνετα όσον αφορά την υπόθεση παραμονή (η οποία έχει ουσιαστικά εξασφαλισθεί). Η ομάδα των Ιλισίων πήρε νίκη-βάλσαμο την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον Ίκαρο και κράτησε “ζωντανές” τις ελπίδες του για την παραμονή. Η συνέχεια όμως μόνο ρόδινη δεν είναι καθώς θα χρειαστεί να περάσει από το καυτό Βενετόκλειο σημειώνοντας, παράλληλα, την πρώτη φετινή τηςνίκη μακριά από τα Ιλίσια.
Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Μητσόπουλος

Ίκαρος Χαλκίδας – Άρης
Όσο ζούμε, ελπίζουμε“, τόνισε ο τεχνικός των Χαλκιδαίων, Θανάσης Γιαπλές, μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό που “βύθισε” την ομάδα του στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη στα εντός έδρας παιχνίδια είναι ζωτικής σημασίας και σε αυτή την αναμέτρηση το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος. Σε διαφορετική περίπτωση τα περιθώρια θα στενέψουν ακόμα πιο επικίνδυνα. Ο Άρης μετά τη νίκη απέναντι στον Πανελευσινιακό συνεχίζει να κυνηγάει με αξιώσεις την είσοδο του στα πλέι οφ και με αυτό τον στόχο θα κατέβει και στην Χαλκίδα.
Κλειστό: ΔΑΚ Κανήθου
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Τανατζής-Φούφης-Ψαριανός

Πανελευσινιακός – Τρίκαλα
Την “τριπλέτα” των ουραγών συμπληρώνει ο Πανελευσινιακός που υποδέχεται τα Τρίκαλα, μετά την ήττα στη συμπρωτεύουσα από τον Άρη, και το θετικό αποτέλεσμα είναι η μοναδική επιλογή για να συνεχίσει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Τα Τρίκαλα έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την αποφυγή του υποβιβασμού κυνηγούν όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση και πιθανή είσοδο στα πλέι οφ.
Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σχινάς-Κορομηλάς-Ταβουλαρέας

Απόλλων Πάτρας – Νέα Κηφισιά
Μετά το μεγάλο “διπλό” στη Δράμα, απέναντι στον ΚΑΟΔ, ο Απόλλων έρχεται φορτσάτος υποδεχόμενος τη Κηφισιά με σκοπό να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα βρίσκεται εντός πλέι οφ (7η θέση) αυτή τη στιγμή και θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία παραμένοντας μέσα στην οκτάδα. Η Κηφισιά μετά την επικράτηση της απέναντι στο Ρέθυμνο και την ήττα του ΚΑΟΔ, “στρογγυλοκάθισε” στην πέμπτη θέση την οποία θέλει να διατηρήσει μέχρι τέλους. Όμως δεν θα έχει εύκολο έργο στην Περιβόλα απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα.
Κλειστό: ΚΓ Απόλλωνα-Περιβόλα
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Μάνος-Γεωργιάδης-Παφίλης

Ρέθυμνο – Πανιώνιος
Το Ρέθυμνο ηττήθηκε από την Κηφισιά και έμεινε λίγο πίσω όσον αφορά την πρώτη οκτάδα και την είσοδο στα πλέι οφ όμως έχει εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία. Η κρητική ομάδα θα έχει δύσκολο έργο αυτή την αγωνιστική όπου φιλοξενεί τον Πανιώνιο, όμως έχει αποδείξει πως αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο ειδικά μέσα στην έδρα του. Οι “κυανέρυθροι”, από την άλλη, μετά την επικράτηση τους απέναντι στον ΠΑΟΚ καπάρωσαν την τρίτη θέση και θέλουν να επεκτείνουν τα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να την διατηρήσουν μέχρι τέλους.
Κλειστό: ΚΓ “Μελίνα Μερκούρη”
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σώμος-Ανδρικόπουλος-Παγώνης

Κυριακή 6 Απριλίου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Ο ΠΑΟΚ έφυγε με την ήττα στις αποσκευές του από τη Νέα Σμύρνη, την περασμένη αγωνιστική, και έχασε σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Τώρα στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου ευελπιστεί να επιστρέψει εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα με τον κόσμο στο πλευρό του να δίνει μεγάλη ώθηση. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε μεν στους “8” της Ευρωλίγκας, όμως με το μεγάλο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, να ακολουθεί, ακόμα και αν αυτό είναι διαδικαστικού χαρακτήρα ουσιαστικά, θα ξεκουράσει τα βασικά “γρανάζια” και θα δώσει περισσότερα λεπτά σε νέα παιδιά αλλά και σε πρόσφατα επανακάμψαντες από τραυματισμούς (βλέπε Κάρι, Γκιστ) ώστε να βρουν ρυθμό.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας-Σταματόπουλος-Παναγιώτου

Δευτέρα 7 Απριλίου

Ολυμπιακός – ΚΑΟΔ
Ο Ολυμπιακός θα έχει το μυαλό του ίσως περισσότερο στον επερχόμενο ευρωπαϊκό “εμφύλιο” με τον Παναθηναϊκό ( έχοντας εξασφαλίσει και αυτός την πρόκριση στους “8”) αλλά η ήττα του πρώτου γύρου στη Δράμα, θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για τους “ερυθρόλευκους” ώστε να επιβληθούν ολοκληρωτικά απέναντι στον ΚΑΟΔ. Το ροτέισον θα αποτελέσει και σε αυτή την αναμέτρηση τον κύριο γνώμονα κοουτσαρίσματος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο ΚΑΟΔ μετά την κάπως αναπάντεχη ήττα από τον Απόλλωνα στη Δράμα έχασε πολύτιμο έδαφος για την άνοδο στην πέμπτη θέση και σίγουρα δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κάνει την έκπληξη στο ΣΕΦ. Πρώτο μέλημα της ομάδας του Νέναντ Μάρκοβιτς είναι να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο για τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια και να προετοιμαστεί για τα επερχόμενα παιχνίδια.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Παπαπέτρου-Παντελίδης-Σκούτας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …