Αντίστροφα μετράει τις ώρες ο Ολυμπιακός για την πρώτη απόπειρα του να πάρει από την Ρεάλ Μαδρίτης το πλεονέκτημα της έδρας και να κάνει το πρώτο βήμα προς το final four.
Το eBasket επιχειρεί σήμερα και μία διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού της “βασίλισσας” συγκρίνοντας τους αριθμούς της εντός και εκτός έδρας στα 24 παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Δεν είναι μόνο ο απολογισμός των 12 νικών σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση.
Ακόμη και οι αριθμοί δείχνουν ότι το “Παλάθιος ντε ντεπόρτες“… γέρνει ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό ίσχυε τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στο ΤΟΡ16 παρότι η Ρεάλ της πρώτης φάσης ήταν σαφώς πιο παραγωγική και εντυπωσιακή.
Αρχίζοντας από την σύγκριση των αριθμών της ομάδας του Πάμπλο Λάσο στην κανονική περίοδο από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως στην Μαδρίτη σημείωνε σχεδόν εννιά περισσότερους πόντους έχοντας μάλιστα πάνω-κάτω τα ίδια ποσοστά με τα εκτός έδρας ματς.
Ως γηπεδούχος η Ρεάλ (νικούσε τους αντιπάλους της με μέσο όρο 29,2 πόντους διαφορά) εξασφάλιζε περισσότερα ριμπάουντ στην άμυνα κυρίως, έκανε λιγότερα λάθη, μοίραζε τις ίδιες ασίστ και αλλά έκανε λιγότερα κλεψίματα.
Έχει ακόμη ενδιαφέρον το γεγονός ότι ως γηπεδούχος η Ρεάλ “ακουμπάει” την μπάλα πιο κοντά στο καλάθι κάνοντας τέσσερα περισσότερα δίποντα από τον αντίστοιχο αριθμό των αγώνων που ήταν φιλοξενούμενη. Μακριά από την Μαδρίτη άλλωστε επιχειρούσε τέσσερα περισσότερα τρίποντα…
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Η ΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΟΡ16
Πως μπορεί να μιλάει κανείς για κάμψη όταν αναφέρεται σε μία ομάδα που έβγαλε το ΤΟΡ16 με απολογισμό 11-3; Μπορεί όταν συγκρίνεται με το “τρένο” της κανονικής περιόδου και λαμβάνοντας υπόψη πως στην ACB αγνοεί ακόμη την ήττα.
Η κάμψη των Μαδριλένων όμως φανερώνεται και από τον δεύτερο πίνακα που παραθέτουμε ειδικά αν επιχειρήσουμε να τον συγκρίνουμε με τον πρώτο. Από αυτόν πάντως φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ρεάλ σχεδόν αγκομαχούσε μακριά από την Μαδρίτη σημειώνοντας 11 πόντους λιγότερους από τα αντίστοιχα εντός έδρας ματς και δεχόμενη έξι περισσότερους πόντους.
Είχε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ, είχε λιγότερα ριμπάουντ, λιγότερες ασίστ, όπως και κλεψίματα ενώ έκανε περισσότερα λάθη. Γι’ αυτό και έχασε τρεις φορές σε Μόσχα, Μόναχο και Κάουνας ενώ “ίδρωσε” κόντρα στην Κούμπαν και τη Μακάμπι.