Κεντρική Διεθνή Με σούπερ Κούριτς οι “φοιτητές”

Με σούπερ Κούριτς οι “φοιτητές”

cajasol estudiantes

cajasol-estudiantes

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Εστουντιάντες επί της Καχασόλ Σεβίλλης με 82-71 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Liga Endesa, κατέκτησε το δέκατο φετινό ροζ φύλλο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Οι “φοιτητές” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 58-53 στο 30’ και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος έχοντας μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (37 έναντι 28). Ο Κάιλ Κούριτς με 31 πόντους (8/11 τρίποντα) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τόμας Σατοράνσκι με 13 πόντους και 5 ασίστ.

Κανένα πρόβλημα για Μάλαγα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μάλαγα επικράτησε εντός έδρας της Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου με 80-71 και ανέβηκε στο 20-9. Το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα προηγήθηκε με 26-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν είχε πρόβλημα να συντηρήσει την υπέρ του διαφορά μέχρι το φινάλε. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές.

Ο Κάρλος Σουάρεθ και ο Ζόραν Ντράγκιτς έβαλαν από 11 πόντους έκαστος. Από την άλλη ο Κάσπαρς Μπέρζινς (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 11-18. Ο Ξανθόπουλος πρόσθεσε 4 πόντους (4/6 βολές, 0/1 δίποντα), 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 20 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Πήρε το ντέρμπι η Λαμποράλ

Στο ντέρμπι των Βάσκων η Λαμποράλ Κούτσα επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπιλμπάο με 76-70 και ανέβηκε στο 16-13. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 48-35 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημίχρονου ωστόσο στην επανάληψη ανέτρεψαν την κατάσταση. Η Λαμποράλ μείωσε αρχικά σε 56-51 στο 30’ και με επιμέρους σκορ 25-13 στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την ολική επαναφορά.

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Τόμας Ερτέλ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Ο Νταμίρ Μάρκοτα (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) “πάλεψε” για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν τη δέκατη όγδοη φετινή τους ήττα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Εστουντιάντες 71-82
Μάλαγα – Ομπραντόιρο 80-71
Λαμποράλ Κούτσα – Μπιλμπάο 76-70
Χιπούσκοα – Σαραγόσα (27/4)
Μούρθια – Μανρέσα (27/4)
Μπαρτσελόνα – Φουενλαμπράδα (27/4)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια (27/4)
Μπανταλόνα – Γκραν Κανάρια (27/4)
Βαγιαδολίδ – Τενερίφη (28/4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…