Κεντρική Ασίστ Basketbase “Μετοχές” με ups και downs

“Μετοχές” με ups και downs

mccolum papantoniou

mccolum-papantoniou

petridis-giorgosΆλλοι από επιλογή, άλλοι από ανάγκη επέλεξαν φέτος ξένους παίκτες που αγωνίζονταν και στην περσινή Α1 αλλά με διαφορετικές ομάδες. Άλλωστε η επιλογή ενός παίκτη που έχει δοκιμαστεί στις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού πρωταθλήματος, μπορεί να κρύβει λιγότερες “εκπλήξεις” από κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου το ebasket δίνει τους ελέγχους των παικτών αυτών που παρέμειναν στο ελληνικό πρωτάθλημα έστω και με άλλη φανέλα. Στο χρηματιστήριο της Α1 κάποιες “μετοχές” ανέβηκαν και κάποιες ακολούθησαν αντίθετη πορεία.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται ο Ερικ ΜακΚόλουμ και ο Μαρκ Κάρτερ. Ο ΜακΚόλουμ έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την περσινή παρουσία του στον Απόλλωνα όμως φέτος ηγείται του Πανιωνίου έχοντας ακόμη καλύτερους αριθμούς οπότε οι “μετοχές” του έχουν πάρει τα πάνω τους.

Ο Κάρτερ μπορεί να μην έχει αριθμούς ανάλογους με τους περσινούς παρότι παίζει ελαφρώς περισσότερο από όσο με τον Ρέθυμνο όμως το πρόσημο στην παρουσία του στη Νέα Σμύρνη δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί θετικό.

pinakaki93

Η άλλη όψη του νομίσματος στις επιλογές ξένων παικτών που αγωνίζονταν στην ελληνική Α1 για τον Πανιώνιο, είναι οι Γκι Μαρκ Μισέλ και Ούρος Ντούβνιακ που έχουν πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής, έχουν-δεν έχουν θέση στο βασικό rotation του Γιάννη Σφαιρόπουλου και αναπόφευκτα οι αριθμοί τους έχουν καταποντιστεί σε σχέση με αυτούς που είχαν στον ΚΑΟΔ και το Ρέθυμνο αντίστοιχα.

pinakaki94

Ο Πανιώνιος έχει μια πεντάδα ξένων παικτών που έπαιζαν και πέρυσι στην Α1 αλλά σε άλλη ομάδα, λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης μεταγραφών. Ο Κέβιν Λάνγκφορντ βρίσκεται μάλλον σε ένα ενδιάμεσο στάδιο σε σχέση με το ζευγάρι ΜακΚόλουμ-Κάρτερ και αυτό των Ντούβνιακ-Μισέλ. Ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είναι στα επίπεδα της περσινής σεζόν με τον Κολοσσό όμως δεν απογοήτευσε κιόλας.

Από τον Πανιώνιο “ψώνισε” ο ΠΑΟΚ και δεν θα πρέπει να απογοητεύτηκε αφού ο Μαρκ Πέιν εκτόξευσε τα νούμερα του, αφού έχοντας σχεδόν διπλάσιο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με αυτόν που είχε στη Νέα Σμύρνη, σημειώνει υπερδιπλάσιους πόντους με καλύτερα μάλιστα ποσοστά σε βολές και δίποντα, ενώ έχει διπλάσιο μέσο όρο ριμπάουντ και υπερδιπλάσιο ranking.

pinakaki95

Δύο παίκτες από άλλες ομάδες της Α1 επέλεξε ο Πανελευσινιακός αποκτώντας τους Μουχάμεντ Φαγιέ και Λάρι Τέρνερ. Αμφότεροι παρουσιάζονται μάλιστα βελτιωμένοι, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με την παρουσία τους στον Ίκαρο και τον Απόλλωνα αντίστοιχα. Έτσι η επιλογή τους δικαίωσε τους ανθρώπους της Ελευσίνας.

pinakaki96

Την δεκάδα των ξένων παικτών που έμειναν στα μέρη μας, έστω και με διαφορετική φανέλα συμπληρώνεται από τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Καλίστους Εζιούκου. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού αναπόφευκτα έχει αριθμούς μικρότερους από εκείνους που είχε με το Ρέθυμνο αφού το παιχνίδι της Κρητικής ομάδας ήταν “οικοδομημένο” πάνω στο δικό του αγωνιστικό στιλ. Έστω και έτσι όμως ο Πέτγουεϊ έχει αρκετά καλά νούμερα.

Ο Εζιούκου έπαιξε 12 ματς πέρυσι με τον Πανελευσινιακό και άλλα τόσα ως τώρα με το Ρέθυμνο. Οι εμφανίσεις του όμως πέρυσι ήταν αναμφίβολα καλύτεροι. Έπαιζαν βέβαια περισσότερο (επτά επιπλέον λεπτά) αλλά είχε τέσσερις περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο, με καλύτερα ποσοστά, περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερες τάπες και τελικά καλύτερο ranking.

pinakaki97

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…