Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” νωρίς η Παρί

“Καθάρισε” νωρίς η Παρί

elton brown paris levallois

elton-brown-paris-levallois

Την δέκατη έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα Γαλλίας πανηγύρισε η Παρί Λεβαλουά η οποία διέσυρε εντός έδρας τη Βιλερμπάν με 79-53 και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 51-22 χάρη σε επιμέρους σκορ 29-9 που πραγματοποίησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στην επανάληψη η Παρί χαλάρωσε αλλά διατήρησε την ίδια πιεστική άμυνα με συνέπεια να κατακτήσει εύκολα το ροζ φύλλο.

Ο Έλτον Μπράουν με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Ντάνιελ Έουινγκ και ο Μπλέικ Σιλμπ σημείωσαν από 12 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη ο Αμαρά Σι (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) διασώθηκε από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 15-12.

Η Γκραβελίν δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Σολέ εντός έδρας με 90-64 και ανέβηκε στο 11-16. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (21-11) και την… συντήρησαν άνετα μέχρι το τέλος. Ο Στίβεν Γκρέι (18 πόντοι), ο Τζόναθαν Ρουσέλ (17 πόντοι) και Ουσμάν Καμαρά (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Άντονι Γκουντς είχε 22 πόντους.

Με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ορτέζ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Αντίμπ (72-70) και πέτυχε την δέκατη τέταρτη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 18-13 σε αυτό το σημείο και επέστρεψαν από το -3 (57-54) της τρίτης περιόδου. Ο Αχμάντ Νίβινς (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Από την άλλη ο Τιμ Μπλου (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Μάθιου Μπράιαν – Αμέινινγκ (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) δεν έφταναν για τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:
Γκραβελίν – Σολέ 90-64
Παρί Λεβαλουά – Βιλερμπάν 79-53
Αντίμπ – Ορτέζ 70-72
Στρασμπούρ – Ορλεάν (12/4)
Ροάν – Ναντέρ (12/4)
Λε Μαν – Χάβρη (12/4)
Ντιζόν – Λιμόζ (14/4)
Σαλόν – Νανσί (15/4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…