Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η ματιά του Μπουρούση

Η ματιά του Μπουρούση

bourousis carroll

bourousis-carroll
Στις… ορέξεις των Ισπανών δημοσιογράφων παραδόθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος απάντησε σε όσες ερωτήσεις δέχτηκε σχετικά με τη σειρά των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ρεάλ έδειξαν να υπολογίζουν ιδιαίτερα τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ωστόσο, εμφανίστηκαν αδιάβαστοι, καθώς στις ερωτήσεις τους αναφέρθηκε το όνομα του Μίρζα Μπέγκιτς.

Η πρώτη ερώτηση προς τον Μπορούση αφορούσε την αναμέτρηση κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον άσο της Ρεάλ να απαντάει: “Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν παίξαμε καλά και δεν τα καταφέραμε. Πλέον, ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να κοιτάμε μπροστά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που θα είναι πολύ δύσκολα, καθώς αντιμετωπίζουμε τον δύο φορές Πρωταθλητή Ευρώπης”.

Όσο για το αν αυτή η σειρά αποτελεί ευκαιρία για ρεβάνς, τόνισε: “Όχι, όχι. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν εδώ την περσινή σεζόν, οπότε είναι ένα παιχνίδι για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας όπως όλα τα άλλα. Έχω παίξει 4-5 φορές στην καριέρα μου τέτοια παιχνίδια, ξέρω ότι είναι πολύ σκληρά και πρέπει να κοιτάμε καθένα ξεχωριστά”.

Για τις ελπίδες του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, ο Μπορούσης δείχνει να υπολογίζει του “ερυθρολεύκους”: “Φυσικά έχει ελπίδες. Αν δεν παίξουμε άμυνα, αν δεν βγάλουμε ενέργεια και δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητής μας, ο Ολυμπιακός θα έχει ελπίδες να κερδίσει κάποιο παιχνίδι εδώ”.

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός από πέρυσι, σχολίασε: “Δεν ξέρω αν είναι πιο δυνατός ή όχι σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αυτό που είναι σίγουρο, επειδή ξέρω αυτή την ομάδα, είναι ότι έρχονται εδώ χωρίς πίεση και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας”, ενώ σχετικά με το συναισθήματά του που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, τόνισε: “Για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να παίζω παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Το σημαντικό είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να δίνω το 100%, ανεξάρτητα ποια ομάδα αντιμετωπίζω”.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ψηλούς του Ολυμπιακού, ο Μπουρούσης σχολίασε: “δεν πρέπει να γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε κάποια συγκεκριμένη θέση. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και έχει δύναμη σε όλες τις  θέσεις”.
Όσο για τον Σπανούλη, είπε: “Γιατί όλοι κάνουν την ίδια ερώτηση; Για μένα είναι εύκολο, όταν παίζεις σκληρή άμυνα, είναι εύκολο να σταματήσεις όχι μόνο τον Σπανούλη, αλλά όλη την ομάδα”.

Αναφορικά με το “κλειδί” της επιτυχίας, αυτό σύμφωνα με τον Έλληνα σέντερ είναι: “να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δίνομε το 100% και να είμαστε επιθετικοί σε όλη τη διάρκεια της σειράς, ώστε να εκμεταλλευτούμε και το πλεονέκτημα έδρας που καταφέραμε να κερδίσουμε”.

Σχετικά με το φαβορί της σειράς, ο Μπουρούσης δεν θέλησε να πάρει θέση, απαντώντας: “Δεν ξέρω. Πρόκειται για πέντε δύσκολα παιχνίδια και δύο πολύ καλές ομάδες’, ενώ ερωτηθείς για το ποια ομάδα θα προτιμούσε, ήταν λακωνικό: ‘Καμία”!

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δεν ξέχασαν και το “ερυθρόλευκο” παρελθόν του Μπουρούση, ρωτώντας τον τι ατμόσφαιρα περιμένει να συναντήσει στην Αθήνα, με  τον Καρδιτσιώτη σέντερ να μην δείχνει να το σκέφτεται: “Έχουμε πολύ καιρό μέχρι τότε, δεν ξέρω τι να περιμένω”.

Τέλος, ρωτήθηκε σχετικά με την παρουσία ή μη του Πρίντεζη και σχολίασε: “Είτε παίξει είτε όχι, πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…