Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Είχαμε μεγάλη πίεση”

“Είχαμε μεγάλη πίεση”

bartzokas pao

bartzokas-pao

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του έμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη πίεση, ενώ έκανε ειδική μνεία σε  Μάντζαρη και Σπανούλη.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: “Έγινε ένα παιχνίδι όπως  όλοι περιμένανε, χωρίς μεγάλο σκορ, με πολλή τακτική και νομίζω ότι εμείς κάναμε επίδειξη χαρακτήρα και ο Μάντζαρης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και μας βοήθησε πολύ. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν σήμερα πολύ καλός, ενώ δεχτήκαμε και δύο τζαμπ σουτ από τον Ράιτ, κάτι που δεν περιμέναμε.

Δεδομένου ότι είχαμε παίξει 3 ματς στο ΟΑΚΑ είχαμε πίεση, παρότι δεν ήταν do or die παιχνίδι. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι χάσαμε πολλές βολές, καθώς είχαμε 37%, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι πρόσφερε συγκινήσεις, με αυξομειώσεις στο σκορ. Για εμάς είναι σημαντική νίκη και πήραμε την τρίτη θέση στον όμιλο. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε κάτι καλύτερο, όμως δεν τα καταφέραμε και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τραυματισμοί, η μείωση του ροτέισιον, αλλά και η ικανότητα των  Μπαρτσελόνα και Μιλάνο.

Το ροτέισιον σήμερα μειώθηκε ακόμα περισσότερο.  Με τα δύο γρήγορα φάουλ του Ντάνστον, καθώς και το σχετικά γρήγορο τρίτο δεν μπορέσαμε να τον βάλουμε στο “4” και παίξαμε μόνο με Πέτγουει και Περπέρογλου που δεν ήταν έτοιμος. Το θετικό είναι ότι ο Στράτος πήρε 10 λεπτά και μπορεί να είναι πιο έτοιμος στην συνέχεια, καθώς απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση σήμερα αλλά και σε όλο το τοπ 16. Από την πλευρά τους, οι παίκτες κάνανε ό,τι καλύτερο μπορούσαν και τους δίνω συγχαρητήρια για όσα κάνανε.

Επιτρέψτε μου ακόμα μια φορά να συγχαρώ τον Μάντζαρη, καθώς έπαιξε όπως ακριβώς θέλουμε να αποδίδουν οι Έλληνες παίκτες μας. Από την πλευρά του, ο Σπανούλης γύρισε το ματς, ο Σλούκας έδειξε τρομερή προσωπικότητα, ενώ ο Παπαπέτρου έπαιξε 17 λεπτά. Kαι οι άλλοι παίκτες βοήθησαν πολύ, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι Έλληνες παίκτες”.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί σε πόντους, απάντησε: “Στην αρχή λέγαμε ότι υστερούμε στα ριμπάουντ, τώρα πήραμε περισσότερα. Σε ποιες φάσεις δεν σκοράραμε είναι προϊόν ανάλυσης. Το σημαντικό είναι το 37% στις βολές που αστοχήσαμε σε 12. Αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολήσει, αν και νομίζω είναι δικαιολογημένο, λόγω της πίεσης που είχαμε για τη νίκη. Σχετικά με τα ριμπάουντ, Ο Παναθηναϊκός παίζει με αλλαγές και ο ψηλός ο δικός μας αντιμετωπίζει τον κοντό τους”.

Σχετικά με την εμφάνιση του “τριφυλλιού”, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: “Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως έπρεπε, είναι έμπειρη ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια”.

Όσο για το αν μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του Σπανούλη ο τρόπος που πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός, ο τεχνικός της ομάδας σχολίασε: “Το εύχομαι. Υπάρχουν πολλές συνθήκες που διαμορφώνονται, όμως, δεν μπορούν να κρίνονται οι πάντες από ένα και δύο παιχνίδια. Η διαδρομή καθενός είναι μακρά, ο Σπανούλης είναι τρεις φορές MVP της Ευρωλίγκας και έχει τρεις τίτλους, τους δύο με την ομάδα μας.

Εγώ δεν του έχω κάνει καμία κουβέντα πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό, πιστεύω έχει εμπειρία να καταλάβει τι γίνεται. Στο ΟΑΚΑ, η ατμόσφαιρα δεν είναι φιλόξενη για αυτόν, αλλά η διαδρομή του πρέπει να κρίνεται από το τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Αν υπάρχει κάποιος που έχει καταφέρει πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτός είναι ο Σπανούλης”.

Σχολιάζοντας  το ότι αν και  ήταν κυρίως παιχνίδι ψυχολογίας, ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη πίεση, είπε: “Ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο, όπου δύο τουρκικές και δυο ισπανικές ομάδες έμειναν έξω, και αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός είναι ότι πήρε ψυχολογία χωρίς να διακυβεύεται κάτι. Τα παιχνίδια  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι μεγάλη φθορά και μια ήττα δημιουργεί πίεση.  Το γευτήκαμε στον πρώτο γύρο και με την πίεση που δέχονται οι παίκτες κάνουν καιρό να το ξεπεράσουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …