Κεντρική Διεθνή Δύσκολα γλιτώνει ο “Σόφο”

Δύσκολα γλιτώνει ο “Σόφο”

sofo kavgas

sofo-kavgas

Στο “μάτι του κυκλώνα” έχει βρεθεί ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετά το περιστατικό που συνέβη στον αγώνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Χάποελ Τελ Αβίβ ενώ ο “Σόφο” δύσκολα θα γλιτώσει την “βαριά καμπάνα” για την επίθεση στους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τα όσα ακολούθησαν του ντέρμπι στο Τελ Αβίβ και στα οποία αναφερθήκαμε στο κείμενο με τίτλο “Σόφο” μαινόμενος κατά οπαδών (vid)” δεν αποκλείεται να επιφέρουν το τέλος της φετινής σεζόν για τον Έλληνα σέντερ στο πρωτάθλημα Ισραήλ. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται πως πρότεινε η λίγκα του Ισραήλ προς την αρμόδια επιτροπή που θα αποφανθεί για την τιμωρία του Σχορτσανίτη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ΜΜΕ από το Ισραήλ, η λίγκα πρότεινε ποινή οχτώ αγωνιστικών, πρόστιμο περίπου 12.000 δολαρίων και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας για τον “Σόφο“. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Χάποελ, Ραμί Κοέν, είχε απαιτήσει όχι μόνο την τιμωρία του Σοφοκλή για την φετινή σεζόν αλλά να του απαγορευτεί να ξαναπαίξει στο Ισραήλ. Όπως και να έχει η αρμόδια επιτροπή θα λάβει την απόφαση η οποία θα κοινοποιηθεί είτε την προσεχή Παρασκευή (11/4) είτε την επόμενη εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τόνισε κατά την απολογία του: “Έχω παίξει σε πολλές εχθρικές έδρες κατά την διάρκεια της καριέρας μου αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έχασα την ψυχραιμία μου. Άκουγα πολλά αρνητικά πράγματα όταν έπαιζα στην Ελλάδα και σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αλλά δεν συμπεριφέρθηκαν ποτέ όπως οι οπαδοί της Χάποελ που έβριζαν την γυναίκα μου και τη μητέρα μου. Όταν δε αναφέρθηκαν στα παιδιά μου, τότε έχασα τον έλεγχο”, ανέφερε αρχικά ο “Σόφο” και συνέχισε:

“Αντιλαμβάνομαι ότι είμαι επαγγελματίας αθλητής και αντιπροσωπεύω τόσο τη χώρα μου όσο και ένα εξαιρετικό κλαμπ, όπως είναι η Μακάμπι και σίγουρα αισθάνομαι άσχημα που άφησα ένα “λεκέ” στη νίκη της ομάδας μου επί της Χάποελ. Αλλά αγαπώ την οικογένειά μου και ποτέ δεν θα επιτρέψω σε κανένα να τους συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά των οπαδών, ειδικά όταν αναφέρονται σε οικογένειες. Πρέπει κάποιος να είναι ψυχικά άρρωστος για να λέει τέτοια πράγματα κατά της οικογένειας άλλου”.

Η αντίδραση της Μακάμπι

Από την πρώτη στιγμή η Μακάμπι Τελ Αβίβ τάχθηκε στο πλευρό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενώ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο “Σόφο” δεν χτύπησε κανέναν. Αντίθετα όπως ισχυρίστηκε, κάποιος εκ των οπαδών είπε συγκεκριμένα στον Έλληνα σέντερ, “θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου”.

Η ανακοίνωση της Μακάμπι αναφέρει: “Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απορρίπτει κάθε είδους βία, σωματική ή λεκτική, η οποία πολλές φορές είναι πιο ακραία και επώδυνη και ξεκαθαρίζει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Περιμένουμε βέβαια από τους παίκτες, ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις, να βρίσκουν την ψυχική δύναμη και να συγκρατούνται. Η Μακάμπι θα διεξάγει έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα και θα μάθετε λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήγαινε στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Είναι ένας χώρος όπου απαγορεύεται να βρίσκονται οπαδοί και πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες. Ένας οπαδός της Χάποελ από την εξέδρα, που κρεμόταν από τη φυσούνα, έφτυσε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον έβριζε συνεχώς με ρατσιστικά σχόλια. Ανάμεσα σε αυτά του είπε κιόλας: “Θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου”. Μόλις άκουσε αυτό ξεκίνησε να τρέχει κατά πάνω του.

Αντίθετα με όσους λένε για τραυματισμούς, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ο παίκτης δεν χτύπησε κανένα. Αντίθετα με όσα γράφτηκαν για “ποδοπατήματα παιδιών”, μπορεί κάποιος να δει από το βίντεο ότι αυτός που τραυμάτισε τα παιδιά και τον κόσμο στην εξέδρα ήταν ο οπαδός που προκάλεσε τα επεισόδια. Η αστυνομία σταμάτησε τον παίκτη ο οποίος όμως δεν χτύπησε κανέναν.

Κανένας οπαδός της Χάποελ δεν έχει το δικαίωμα να έρχεται σε σωματική επαφή με αντίπαλους, να τους απειλεί, να τους φτύνει, να τους βρίζει, να τραγουδά στην διάρκεια του αγώνα ρατσιστικά συνθήματα, να καταφέρεται εναντίον του προέδρου μας, Σιμόν Μιζράχι, να αποδοκιμάζει όλο το τεχνικό τιμ και να αποδοκιμάζει κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Είναι στο μοναδικό γήπεδο που πηγαίνουμε με τη συνοδεία της αστυνομίας προκειμένου για την προστασία των παικτών μας. Ως πότε;“.

Στα ίδια “μήκη κύματος” κινήθηκε και ο μάνατζερ της “ομάδας του λαού”, Νίκολα Βούισιτς, ο οποίος σχολίασε για την προτεινόμενη ποινή στο “Σόφο“: «Αυτό που ακούγεται ως τιμωρία είναι απλά μία πρόταση και όχι η τελική απόφαση. Κατά την γνώμη μου, είναι μία αυστηρή εισήγηση, αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες στις οποίες αγωνίστηκε η Μακάμπι και την συμπεριφορά του κόσμου. Ο Σοφοκλής δεν χτύπησε κανέναν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποστήριξή του στο “Σόφο” εξέφρασε και ο συμπαίκτης του, Σον Τζέιμς, ο οποίος στο προφίλ του στο facebook δικαιολόγησε απόλυτα τη συμπεριφορά του Έλληνα σέντερ, με βάση τα όσα άκουγε από τους οπαδούς της Χάποελ ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι στην θέση του και αυτός το ίδιο θα έκανε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…