Κεντρική Διεθνή Δυσκολεύτηκε η Ρεάλ

Δυσκολεύτηκε η Ρεάλ

rudy fernantez real cajasol

rudy-fernantez-real-cajasol

Αν και τα… χρειάστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Καχασόλ Σεβίλλης εντός έδρας με 81-75 για την 26η αγωνιστική της Liga Endesa και παρέμεινε αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Μαδριλένοι δυσκολεύτηκαν αρκετά να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά παρά ταύτα κατάφεραν και πάλι να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Καθοριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-11 και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε, αν και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (43 έναντι 25).

Ο Σέρχιο Γιουλ με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Φελίπε Ρέγιες πρόσθεσε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 5 πόντους (1/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Κρίσταπς Πορζίνγκις (20 πόντοι) ξεχώρισε από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 13-13.

Διπλό στα Κανάρια για Βαλένθια

Στο 23-3 ανέβηκε η Βαλένθια η οποία “άλωσε” τα Κανάρια νησιά και επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 86-81. Οι “νυχτερίδες” έφτασαν στο διπλό κυρίως χάρη στην πολύ καλή παρουσία τους στο τρίτο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 27-12, πήραν… κεφάλι με 76-65 στο 30’ και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε 13 τρίποντα (13/24-54%) ενώ από την άλλη οι νησιώτες, που έπεσαν στο 16-10 και έμειναν πέμπτοι, σούταραν με ποσοστό 48% (11/23) στα τρίποντα και κέρδισαν την “μάχη” των ριμπάουντ (33 έναντι 25). Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 15 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους την ώρα που από τους γηπεδούχους ο Έουλις Μπάεθ πέτυχε 18 πόντους.

Νίκη-ανάσα για Εστουντιάντες

Η Εστουντιάντες έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 81-74, πέτυχε την ένατη φετινή της νίκη και ανάσανε βαθμολογικά στην “μάχη” που δίνει να απομακρυνθεί από την “ουρά” της βαθμολογίας. Οι “φοιτητές” ήταν μπροστά με 49-40 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημίχρονου και στην συνέχεια απλά συντήρησαν την διαφορά.

Ήταν η δέκατη ένατη ήττα για τους γηπεδούχους που παρέμειναν στην προτελευταία θέση. Ο Μάρκο Μπάνιτς με 20 πόντους και ο Ούρος Σλόκαρ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους. Από την άλλη ο Χάρης Γιαννόπουλος κινήθηκε σε “ρηχά νερά” και τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 1 ασίστ σε 12 λεπτά.

Νέα ήττα για Λαμποράλ

Την όγδοη φετινή της νίκη που της επιτρέπει να ελπίζει σε παραμονή πανηγύρισε η Μούρθια η οποία “λύγισε” εντός έδρας τη Λαμποράλ Κούτσα με 89-80. Οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση… οδηγού από το πρώτο ημίχρονο (46-37) και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ ώστε να χάσουν το ροζ φύλλο. Από την άλλη οι Βάσκοι γνώρισαν νέα ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησαν στο 13-13. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 13/28 (46%) στα τρίποντα. Ο Αουγκούστο Λίμα με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” ενώ ο Τόμας Ερτέλ (22 πόντοι, 8 ασίστ) δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους.

Με σούπερ Πάνκο η Φουενλαμπράδα

Η Φουενλαμπράδα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, κέρδισε τη Μπανταλόνα με 76-69 και κατέκτησε το δέκατο φετινό ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον νόμο τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη με ηγέτη τον συνήθη ύποπτο, Άντι Πάνκο. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σούπερ και τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Τζέιμς Φελντίν πρόσθεσε 14 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ο Τζον Σούρνα και ο Άλμπερτ Μιράγιες πέτυχαν από 17 πόντους έκαστος για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την δέκατη τρίτη φετινή τους ήττα, αν και σούταραν με ποσοστό 62% (21/34) στα δίποντα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…