Κεντρική Ασίστ Basketbase Διπλό ρεκόρ αλά “3D”

Διπλό ρεκόρ αλά “3D”

panathinaikos paok

panathinaikos-paok

petridis-giorgosΟ Δημήτρης Διαμαντίδης άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο τον δρόμο προς τη νίκη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ, σ’ ένα παιχνίδι ξεχωριστό για τον ίδιο, από στατιστικής πλευράς. Ο αρχηγός των “πράσινων” έφτασε τα 449 παιχνίδια στην Α1 και ανέβηκε στην 8η θέση της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε κατά ένα τον Άγγελο Κορωνιό.

Ακόμη ο “3D” με τους 10 πόντους που πέτυχε στο “Παλατάκι” ξεπέρασε τους 2.800 στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ως προς το πρωτάθλημα (έφτασε τους 2.809) και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Μάικ Μπατίστ.

Ο γνωστός Λάσμε

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το θέμα, μέσα από το οποίο παρουσιάσαμε τη συνέπεια με την οποία σκοράρει ο Στέφαν Λάσμε, που μετατράπηκε σε σκόρερ, φορώντας τα “πράσινα“. Ο Γκαμπονέζος σέντερ είχε στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ την πιο παραγωγική εμφάνιση του στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, με τους 20 πόντους που σημείωσε, αφού η προηγούμενη ήταν την περασμένη εβδομάδα, όταν κόντρα στον Κολοσσό σημείωσε 18 πόντους.

Με τους 20 πόντους ο Λάσμε ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του (τόσους είχε και στο παιχνίδι του ΤΟΡ16 με την Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια), αλλά και την καλύτερη επίδοση του στο ελληνικό πρωτάθλημα (τόσους πέτυχε στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, στην περσινή σεζόν, για την 9η αγωνιστική).

Παράλληλα ο 32χρονος σέντερ έφτασε κόντρα στον ΠΑΟΚ και -στην 53η συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα- τα 100 επιθετικά ριμπάουντ. Στο ίδιο ματς ο Τζέιμς Γκιστ ξεπέρασε τα 100 εύστοχα δίποντα (έχει 101/171) και τα 200 ριμπάουντ (έφτασε τα 202).

Δέδας: “500αρης” με ΠΑΟΚ

Δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό την επομένη των 38ων γενεθλίων του, όμως ο Κώστας Χαραλαμπίδης -με το μοναδικό τρίποντο στο οποίο ευστόχησε- έφτασε τα 425 στη μεγάλη καριέρα του κι “έπιασε” στη 14η θέση τον Νέστορα Κόμματο.

Στο Κυριακάτικο παιχνίδι ο Γιώργος Δέδας, με τους έξι πόντους που πέτυχε, έφτασε τους 500 πόντους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ακόμη ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τις 100 εύστοχες βολές με τον “δικέφαλο“, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης έσπασε το “φράγμα” των 200 αμυντικών ριμπάουντ στην Α1 και ο Απόλλωνας Τσόχλας έφτασε τα 50 κλεψίματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…