Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γιόνας… ο κλέφτης (vid)

Γιόνας… ο κλέφτης (vid)

maciulis kravgi kypello

maciulis-kravgi-kypello

Αφιέρωμα στον Γιόνας Ματσιούλις φιλοξένησε η Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός φόργουορντ μίλησε για την αλλαγή στη ψυχολογία της ομάδας που έφερε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, για την έφεση του στα κλεψίματα αλλά για το μπασκετικό ξεκίνημα του.

“Το πιο σημαντικό που έφερε ο νέος προπονητής είναι η αυτοπεποίθηση. Μας επέτρεψε να παίξουμε λίγο πιο ελεύθερα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη πίεση στην μπάλα” ανέφερε αρχικά ο άσος του “τριφυλλιού”, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν προσπαθείς να παίξεις σκληρή άμυνα μπορείς να κάνεις κλεψίματα. Σε μένα γίνεται ίσως λίγο πιο συχνά, αλλά κάποιες φορές κλέβεις μπάλες κι από τύχη. Πάντα είμαι μέσα στη μάχη για κάθε ριμπάουντ και κάθε αδέσποτη μπάλα. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ”.

Τέλος ο Γιόνας Ματσιούλις υποστήριξε πως ασχολήθηκε με το μπάσκετ επειδή οι γονείς του δεν άντεχαν τη ζωηράδα του. “Άρχισα στις ακαδημίες του Άρβιντας Σαμπόνις. Οι γονείς μου με πήγαν εκεί γιατί ήμουν πολύ ζωηρό παιδί και ήθελαν να διοχετεύσω εκεί την ενέργειά μου. Μετά τις προπονήσεις είσαι πιο ήρεμος και μπορείς να ασχοληθείς περισσότερο με το διάβασμα. Με βοήθησε αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…