Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Αποδείξαμε ότι μπορούμε”

“Αποδείξαμε ότι μπορούμε”

mantzaris osfp malaga

mantzaris-osfp-malaga

O Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά στον κίνδυνο να αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρωλίγκα. Οι “ερυρθρόλευκοι” όμως έδειξαν καρδιά πρωταθλητή, πήραν τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ και συνεχίζουν να ελπίζουν στην πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνο.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στάθηκε στην αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τις δύο ήττες στη Μαδρίτη, αναφέρθηκε στην αμυντική τακτική προσέγγιση που ακολούθησε η ομάδα και φάνηκε αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας. Ο 24χρονος γκαρντ μίλησε:

Για τον χαρακτήρα που έδειξε ο Ολυμπιακός:
Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης δύο συνεχόμενες χρονιές και αν είναι να αποκλειστούμε, θα αποκλειστούμε με το κεφάλι ψηλά και θα δώσουμε και την τελευταία μας δύναμη και ενέργεια. Δεν θέλουμε να αποκλειστούμε σπίτι και θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας“.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να αγχώσει τη Ρεάλ και να κάνει όσες ήττες έχει κάνει όλη τη χρονιά (3) μέσα σε πέντε μέρες:
“Αυτό είναι καλό (για τη Ρεάλ) από τη μία αλλά μπορεί να ναι και κακό γιατί όταν δεν έχεις κάνει ήττες όλη τη χρονιά και κάνει δύο μαζεμένες, για παράδειγμα μια σήμερα (σ.σ χθες) και δεύτερη την Τετάρτη δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν. Εκεί θα δείξουν τι είναι σαν ομάδα.

Εμείς δείξαμε ότι δεν είναι ανίκητη, μπορούμε να κερδίσουμε. Αν παίξαμε όπως παίξαμε σήμερα, με την άμυνα που παίξαμε θα καταφέρουμε να κερδίσουμε”.

Για τις αλλαγές στα σκριν και αν αποτελούν το “κλειδί” για την αντιμετώπιση της Ρεάλ:
“Μέσα από τις αλλαγές που κάναμε και στο παιχνίδι στη Μαδρίτη, είδαμε ότι οι παίκτες της Ρεάλ έχουν πρόβλημα να δημιουργούν και να σκέφτονται. Είναι περισσότερο παίκτες ενστίκτου, οπότε ποντάρουμε στο ότι οι αλλαγές θα τους βραχυκυκλώσουν και θα κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν.

Τους κόβουμε την κυκλοφορία, τους κόβουμε τις πάσες και πάμε πιο πολύ στο ένας εναντίον ενός. Η σειρά είναι μεγάλη, όμως, και όσο και να πας σε τέτοιο παιχνίδι θα κουραστείς”.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να ανακόψει τους γκαρντ της Ρεάλ και να μειώσει την επιθετική τους συγκομιδή:
“Αν βάζουν 15-20 πόντους, που έχουν μέσο όρο, και όλοι οι άλλοι είναι στο μηδέν και κερδίσουμε δεν μας ενδιαφέρει. Όταν όμως βάζουν και οι υπόλοιποι, όπως έγινε στην Ισπανία, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Με τις αλλαγές στα σκριν μένει ο κοντός με τον ψηλό οπότε λογικό είναι να βάλουν τόσους πόντους και βάλανε και μεγάλα σουτ. Σήμερα δεν είχαν μεγάλη πίεση κιόλας”.

Για το αν η πίεση μετατίθεται από τον Ολυμπιακό στη Ρεάλ:
“Έτσι πιστεύω. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύω ότι την Τετάρτη θα είναι ακόμα πιο “ζεστό” το κοινό και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε και να μεταφέρουμε τη σειρά στη Μαδρίτη”.

Για το αν υπάρχει κάποιος άλλος άσσος στο μανίκι για το ματς στην Τετάρτη ή πλέον οι ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά:
“Σίγουρα γνωριζόμαστε καλά πλέον. Μπορεί να προσθέσουν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες αλλά μετά από 3-4 ματς η τακτική είναι το 20%. Όλα τα άλλα είναι η ενέργεια, το πάθος και η θέληση για τη νίκη.

Σήμερα δείξαμε ότι το θέλαμε και μπήκαμε πολύ δυνατά. Αυτό είναι το καθοριστικό σημείο ότι μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Σε όλα τα άλλα ματς δεχόμασταν 30 πόντους στο δεκάλεπτο και σήμερα δεχτήκαμε 15“.

Για το τι συνέβη και εξανεμίστηκε το διψήφιο προβάδισμα του Ολυμπιακού:
“Όταν παίζεις απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος δεν μπορείς να εφησυχάζεις καθόλου. Μόλις φτάσαμε του 13 πόντους χαλαρώσαμε λίγο, είχαμε κακές επιλογές, κουραστήκαμε και εμείς και η Ρεάλ βρήκε “πάτημα” και μείωσε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…