Κεντρική Ασίστ Basketbase Ακόμα μοιράζει ο Νίκου

Ακόμα μοιράζει ο Νίκου

nikou elefsina trikala

nikou-elefsina-trikala

petridis-giorgosΤελικά το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλούς σπουδαίους πασέρ. Αυτός με το μικρότερο, ίσως, βιογραφικό και σίγουρα με το πιο χαμηλό προφίλ είναι ο Θωμάς Νίκου, που στο χθεσινό παιχνίδι του Πανελευσινιακού με τα Τρίκαλα έσπασε τα κοντέρ, μοιράζοντας 11 ασίστ.

Αυτή η επίδοση δεν συνιστά μόνο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στη “μεγάλη” κατηγορία αλλά είναι και η κορυφαία του φετινού πρωταθλήματος!

Πριν από τα χθεσινά παιχνίδια το ρεκόρ της σεζόν μοιράζονταν έξι παίκτες, μέσα σε αυτούς και ο γκαρντ του Πανελευσινιακού, που είχε μοιράσει 10 ασίστ στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής κόντρα στο Ρέθυμνο, εντός έδρας.

Από 10 ασίστ είχαν ακόμη ο Βασίλης Σπανούλης δύο φορές (με Ηλυσιακό εκτός και Απόλλωνα εντός έδρας στον πρώτο γύρο), ο Ντι Τζέι Κούπερ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηλυσιακό τη 12η αγωνιστική, ο Φάνης Κουμπούρας στον αγώνα του Ρεθύμνου κόντρα στον Απόλλωνα για τη 18η, ο Ντέρεκ Ράιτ στον αγώνα του Ρεθύμνου με τον Πανελευσινιακό για την 20η και ο Νώντας Παπαντωνίου στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό.

Αυτήν την επίδοση ξεπέρασε ο Νίκου, μοιράζοντας 11 ασίστ στον “τελικό” με τα Τρίκαλα.

Από εννιά ασίστ έχουν δώσει σε μεμονωμένα φετινά παιχνίδια στο πρωτάθλημα οι: Διαμαντίδης, Πορίνι, Βασίλιεβιτς, Καυκής, Αθηναίου, Γκαγκαλούδης και Γκόβενς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…