Κεντρική Διεθνή “Ήθελα να τον τρομάξω”

“Ήθελα να τον τρομάξω”

sofo eilat kipello telikos

sofo-eilat-kipello-telikos

Δεν πρόλαβε να χαρεί την πρόκριση της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και λίγες ώρες μετά ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της λίγκας του Ισραήλ για την επίθεσή του στους οπαδούς της Χάποελ μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων.

Στο πλευρό του “Σόφο” στην απολογία του βρέθηκαν ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι και ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Νίκολα Βούισιτς. Ο Έλληνας σέντερ ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τον οπαδό που τον… έβριζε, αλλά απλά ήθελε να τον τρομάξει:

“Όταν ο αγώνας τελείωνε πήγαινα προς τα αποδυτήρια και ένας οπαδός με έβριζε συνέχεια. Τον άκουγα να βρίζει τη μητέρα μου και συνέχισα την πορεία μου χωρίς να δίνω σημασία. Όταν όμως τον άκουσα να βρίζει τα παιδιά μου τότε άρχισα να τον κυνηγάω. Παίζω μπάσκετ πολλά χρόνια αλλά πρώτη φορά ακούω τέτοιες ύβρεις. Ζητώ συγνώμη για τη συμπεριφορά μου, ξέρω ότι δεν ήταν η πρέπουσα και ξέρω ότι σαν αθλητής πρέπει να αποτελώ παράδειγμα”, τόνισε αρχικά ο “Σόφο” και συνέχισε:

“Ποτέ δεν έχω επιτεθεί σε οπαδούς παρά το γεγονός ότι έχω ακούσει πολλά στην καριέρα μου στην Ελλάδα. Αυτός ο οπαδός ήρθε μπροστά μου και μου έλεγε απίστευτα πράγματα. Έπρεπε να τον αγνοήσω αλλά δεν άντεξα. Θόλωσα και τα συναισθήματα με κυρίευσαν. Λυπάμαι πολύ, δεν ξέρω τι να πω. Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά όμως με χτύπησε σε ευαίσθητο σημείο. Δεν πήγαινα να χτυπήσω τον οπαδό αλλά να τον τρομάξω. Με έχουν μάθει να μην χτυπάω άλλους ανθρώπους”.

Πλέον ο Σχορτσανίτης περιμένει να γίνει γνωστή η ποινή που θα του επιβληθεί ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν για αποκλεισμό 8 αγωνιστικών (και άλλες 8 με αναστολή), πρόστιμο 40.000 δολαρίων και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Από την άλλη η Μακάμπι ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που ο “Σόφο” δεν χτύπησε κανέναν την ώρα που επικαλέστηκε ως επιχείρημα το πρότερο έντιμο βίο του Έλληνα σέντερ. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…