Κεντρική Basket League Ολυμπιακός ‘Μέταλλο νικητή’

‘Μέταλλο νικητή’

mantzaris curry osfp pao

mantzaris-curry-osfp-pao

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να ήταν αυτός που με 5 συνεχόμενους πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Πέμπτης (10/4) στο ΣΕΦ, ωστόσο ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανό στο παιχνίδι τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο νεαρός γκαρντ έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, καθώς σημείωσε 11 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και κατηύθυνε με μαεστρικό τρόπο την ομάδα. Σε αυτόν πιστώνεται επίσης και η εξαφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη από το παρκέ του φαληρικού σταδίου.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στην εφημερίδα Live Sport για τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, τον ηγέτη Βασίλη Σπανούλη, τη Ρεάλ Μαδρίτης που είναι η επόμενη αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε 13 πόντους πίσω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή;
“Πιστεύω ότι δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε την θέληση για τη νίκη και δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι. Όπως έχουμε αποδείξει, ειδικά στην έδρα μας, έχουμε το μέταλλο του νικητή”.

Το παιχνίδι ήταν ψυχολογίας ή θέλατε να διαλέξετε αντίπαλο;
“Σίγουρα δεν θέλαμε να διαλέξουμε αντίπαλο για την επόμενη φάση. Θέλαμε να κερδίσουμε στην έδρα μας τόσο για βαθμολογικούς όσο φυσικά και για ψυχολογικούς λόγους. Τα καταφέραμε έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες στο ΟΑΚΑ και έτσι όπως ήρθε στο τέλος την πανηγυρίσαμε και πλέον κοιτάμε μπροστά”.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ειδική μνεία σε σένα και γενικότερα τη συνεισφορά στην ομάδα. Ποια είναι η δική σου γνώμη;
“Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος ο κοουτς με εκθειάζει και λέει καλά λόγια για μένα, αλλά πιστεύω είναι αδικία σε αυτό το παιχνίδι να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη. Όλα τα παιδιά παλέψανε και εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βάζω και εγώ ένα λιθαράκι στις επιτυχίες της ομάδας”.

Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για την εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος;
“Απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί είναι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός μας και ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ότι και να πούμε είναι λίγο”.

Επόμενη αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου;
“Είναι μία από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είμαστε σίγουρα σε μειονεκτική θέση, εφόσον έχουμε το μειονέκτημα έδρας αλλά τόσα χρόνια που ήμασταν αουτσάιντερ όπως στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο, καταφέραμε και επικρατήσαμε. Οπότε μας ταιριάζει καλύτερα αυτός ο ρόλος και θα τον δεχτούμε ευπρόσδεκτα”.

Ποιο παιχνίδι πιστεύεις πως θα είναι πιο κομβικό στη σειρά των πλέι οφ;
“Πιστεύω σίγουρα το πρώτο γιατί θα έχει το άγχος της νίκης η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα. Αυτό είναι και το σημείο που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και να γυρίσουμε τη σειρά στην έδρα μας”.

Τέλος θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πως βλέπεις αυτή τη σειρά;
“Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως βρίσκεται στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αποδεδειγμένο, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Θα πάει να παλέψει με τις δυνάμεις που έχει και τον τρόπο παιχνιδιού που παίζει και πιστεύω πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …