Κεντρική Διεθνή Άνετα με “σόου” Μουμπρού

Άνετα με “σόου” Μουμπρού

markota bilbao valladolid

markota-bilbao-valladolid

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Liga Endesa η Μπιλμπάο επιβλήθηκε εντός έδρας της Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου με 93-77 και πέτυχε την δέκατη φετινή της νίκη.

Οι Βάσκοι “καθάρισαν” ουσιαστικά την “μπουγάδα” στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 22-12 ανέβασαν την διαφορά στους 12 πόντους (65-53) και διατήρησαν άνετα την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 64% (27/42) στα δίποντα και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 28).

Ο Άλεξ Μουμπρού (32 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Χέρμαν Γκάμπριελ (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ) έδωσαν το δικό τους “σόου” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Πέπε Πόθας και ο Τζόρτζε Ντρένοβατς έβαλαν από 15 πόντους έκαστος. Ο Χαριτόπουλος πρόσθεσε 6 πόντους (3/10 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Χαλαρό διπλό για Μάλαγα

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 17-9 παρέμεινε η Μάλαγα η οποία έφυγε με χαλαρό διπλό από την έδρα της Τενερίφης (71-60). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 54-43 στο 30’ και στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Αντίθετα ήταν η δέκατη έκτη ήττα για τους νησιώτες. Ο Φραν Βάσκεθ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ράιαν Τούλσον με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Καρλ Ίνγκλις πέτυχε 18 πόντους για τους γηπεδούχους.

Στο τέλος η Χιπούσκοα

Την ενδέκατη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Χιπούσκοα η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου με 76-72. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το διπλό στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρη σε επιμέρους σκορ 22-19 που πραγματοποίησαν και το οποίο ουσιαστικά τους χάρισε την νίκη. Από την άλλη οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 10-16. Ο Τσαρλς Ραμσντελ (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Ρικάρντο Γκιγιέν (19 πόντοι) ενώ ο Ξανθόπουλος πρόσθεσε 8 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 15 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ 93-77
Ομπραντόιρο – Χιπούσκοα 72-76
Τενερίφη – Μάλαγα 60-71
Μούρθια – Λαμποράλ Κούτσα (6/4)
Μανρέσα – Εστουντιάντες (6/4)
Ρεάλ Μαδρίτης – Καχασόλ Σεβίλλη (6/4)
Φουενλαμπράδα – Μπανταλόνα (6/4)
Γκραν Κανάρια – Βαλένθια (6/4)
Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα (6/4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…