Κεντρική NBA The legend is back!
NBA

The legend is back!

Phil Jackson Knicks

Phil Jackson-Knicks

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός!

Ο Φιλ Τζάκσον αποτελεί και επίσημα τον νέο Πρόεδρο των Νικς, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Τρίτη, πραγματοποιώντας την επάνοδο του στο “μαγικό κόσμο”, ύστερα από 3 χρόνια.

Η θρυλική αυτή προσωπικότητα, που μετράει 11 πρωταθλήματα ως προπονητής (ρεκόρ) και 2 ως παίκτης (της Νέας Υόρκης), καλείται να βγάλει τους Νικς από την μετριότητα και να τους επαναφέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή και διεκδικητή πρωταθλημάτων. Μάλιστα, η τελευταία φορά που οι Νεοϋροκέζοι ανέβηκαν στην κορυφή του ΝΒΑ, ήταν το 1973 με τον Φιλ Τζάκσον στο ρόστερ τους.

Η έλευση του, μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα όσον αφορά την παραμονή του Καρμέλο Άντονι στη Νέα Υόρκη ενώ  αναμένεται να επιφέρει και πολλές αλλαγές, αρχής γενομένης από τον πάγκο της ομάδας. Τα ονόματα των Στηβ Κερ, Μπράιαν Σο και Κερτ Ράμπις, έχουν ακουστεί ως οι εκλεκτοί του Φιλ για την αντικατάσταση του Μάικ Γούντσον.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών” του “μαγικού κόσμου”, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το νέο του πόστο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζιμ Ντόλαν και υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την αποστολή που αναλαμβάνει:

“Είναι τιμή μου που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Τζιμ Ντόλαν. Τυχαίνει να ξέρω τον Τζιμ και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να κάνει τη Νέα Υόρκη νικήτρια.

Ξεκίνησα την καριέρα μου στους Νικς και ξέρω πως είναι να νικάς σε αυτή την υπέροχη πόλη. Αναλαμβάνω με σοβαρότητα το εγχείρημα να παραδώσω μια ομάδα-νικήτρια στους φιλάθλους μας και ανυπομονώ να συνδυάσω την δική μου οπτική για το παιχνίδι με τις ικανότητες του Στηβ Μιλς ως Γενικός Διευθυντής”.

Ο Τζιμ Ντόλαν, με τη σειρά του, έπλεξε το εγκώμιο του Φιλ Τζάκσον, τονίζοντας την πεποίθηση του πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να επαναφέρει τους Νικς στο δρόμο των επιτυχιών:

“Υπάρχει μόνο ένας Φιλ Τζάκσον και το όνομα του είναι συνώνυμο με ομάδες-νικήτριες στο μπάσκετ. Οι ιστορικές του επιτυχίες στο ΝΒΑ είναι ασύγκριτες και είναι ο ιδανικός ώστε να ηγηθεί της ομάδας μας και να δημιουργήσει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια που απαιτούνται για να χτιστεί ένας επιτυχημένος οργανισμός που θα οδηγήσει σε ένα πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος , αλλά και αυτό που αξίζει στους πιστούς οπαδούς μας”.

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:

“Επιπροσθέτως, εκτός του αμέριστου σεβασμού που “τρέφω” για τον Φιλ σχετικά με το μπάσκετ, τους τελευταίους μήνες, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και προσωπικά και έχω διαμορφώσει υψηλή εκτίμηση για τον χαρακτήρα και το πάθος του σαν άτομο. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τον Στηβ Μιλς είναι ο σωστός συνδυασμός, καθώς συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, και μπορούν να φέρουν επιτυχίες στον οργανισμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…