Όλοι στην Κω

kos proponites

kos-proponites

Το κλειστό γυμναστήριο της Κω θα ανοίξει αύριο (15/3) τις πύλες του για να υποδεχθεί το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου γυναικών με τη συμμετοχή του Ιπποκράτη Κω, του Παναθηναϊκού, του Ελληνικού και του Ικάρου Καλλιθέας.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω. Ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης, πήρε αρχικά το λόγο, καλωσορίζοντας τις ομάδες στην Κω.

“Σας καλωσορίζω στο ωραίο νησί της Κω. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και όλοι μας έχουμε εντυπωσιαστεί. Πιστεύω ότι και οι ομάδες μας θα δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ. Αν και οι κυβερνώντες πάνε να το καταρρακώσουν τελείως με τις αποφάσεις τους. Πάνε να καταστρέψουν τον ελληνικό αθλητικό. Το μπάσκετ δίνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και κανένα άλλο άθλημα δεν έχει άλλες τέτοιες επιτυχίες.

Παράλληλα ταλαιπωρηθήκαμε με τις άδειες των γηπέδων. Έστησε το κράτος παράνομα γήπεδα. Δεν έχουν λυθεί αυτά. Οι περικοπές που γίνονται έχουν βάλει στόχο να μην αθλούνται οι άνθρωποι και να μην γυμνάζονται. Στόχος τους είναι να τους οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια όπως π.χ. στα ναρκωτικά. Είναι ντροπή τους, όμως εμείς εδώ στην Κω θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή. Μεγάλες δόξες είναι εδώ στους αγώνες και εύχομαι καλή επιτυχία. Αν είχαμε ένα γήπεδο 1500 θέσεων θα το γέμιζαν οι ντόπιοι. Καλή επιτυχία στις ομάδες και είμαι σίγουρος θα κάνουμε γιορτή”.

kos-golemis-basouris

Δημήτρης Μπασούρης: “Ο αθλητισμός δεν είναι δαπάνη”

Ο ταμίας της ΕΟΚ, Δημήτρης Μπασούρης, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο τόνισε πως “Ο αθλητισμός δεν είναι δαπάνη να την περικόπτεις, είναι κοινωνικό αγαθό και επένδυση. Να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4.Θέλω να αναπτυχθεί αθλητική άμιλλα. Η ΕΟΚ θα κάνει ότι μπορεί. Θα αντιδράσουμε και θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την οικονομική αξιοπιστία του ΕΟΚ“.

Θεοδόσης Νικηταράς: “Μας αναστατώνετε ευχάριστα”

Ο αντιδήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, καλωσόρισε με τη σειρά του τους συμμετέχοντες στο Φάιναλ Φορ, αναφέροντας: “Καλωσορίζω τους διοικούντες της ΕΟΚ και όλους τους συμμετέχοντες στο Final 4. Ο κ. Γολέμης υπήρξε αιχμηρός και δεικτικός και περιέγραψε τη γκρίζα πραγματικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε χρώμα στο γκρίζο. Το νησί μας ζει πρωτόγνωρες στιγμές.

Μας έχετε αναστατώσει ευχάριστα. Οι άνθρωποι εδώ έχουν κάνει πράγματα που φαντάζουν εξωπραγματικά για εμάς που ζούμε στο νησί. Μετά την άνοδο στην Α1 κατηγορία είπαμε ότι πάμε για παραμονή. Τελικά κατάφερε ο Δήμος να διεξαχθεί το Final 4 στο νησί. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και να κερδίσει ο καλύτερος. Είναι μια γιορτή και έτσι το υποδεχόμαστε. Φεύγοντας από το νησί θέλουμε να γίνεται καλοί πρεσβευτές του νησιού της Κω”.

Γιώργος Ρουμπελάκης: “Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ”

Ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας, Γιώργος Ρουμπελάκης, χαρακτήρισε την ομάδα του ως το απόλυτο αουτσάιντερ του Φάιναλ Φορ. “Εκ μέρους όλης της αποστολής μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο και τους κατοίκους του νησιού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και έχει αγκαλιάσει το γυναικείο μπάσκετ χάρη στον πρεσβευτή του, τον Ιπποκράτη.

Για μας είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία μας, αν δούμε τις ομάδες που συμμετέχουν. Εμείς δεν θα το κρύψουμε είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ και πάμε να ευχαριστηθούμε τους αγώνες. Δεν έχουμε μαζί μας και την Αμερικανίδα, τη Ντάναμ. Καλή επιτυχία και να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός”.

Από την πλευρά της η αθλήτρια Δήμητρα Γιαννακοπούλου τόνισε: “Ευχαριστούμε το Δήμο της Κω για τη φιλοξενία. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και πάνω απ’ όλα υγεία. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Δυστυχώς δεν έχουμε την πορεία που θέλαμε στο πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ τυχεροί για τη συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ. Θα τα δούμε ως δυνατά φιλικά και ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες”.

Ελένη Καπογιάννη: “Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”

Η προπονήτρια του Ελληνικού, Ελένη Καπογιάννη, υπογράμμισε: “Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του νησιού. Ήταν πολύ καλή επιλογή να έρθει εδώ το Final 4 και υπάρχει καλό φίλαθλο κοινό. Θα πρέπει εμείς οι ομάδες να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό. Να στείλουμε ένα μήνυμα, ένα μήνυμα για το γυναικείο μπάσκετ. Είμαστε εδώ, υπάρχει υλικό και πρέπει το κρατάμε σε υψηλό επίπεδο. Η ομάδα μας για πρώτη φορά πηγαίνει Final 4, έχουμε δουλέψει σε αυτό και πάμε πολύ καλή διάθεση στους αγώνες. Έχουμε πίστη και θεωρώ ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το στόχο μας”.

Από τη μεριά της η αρχηγός του Ελληνικού, Ανθή Μπαλτά πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέρος να διεξαχθεί το Final 4, καθώς το νησί έχει αποδείξει ότι αγαπάει το μπάσκετ. Η ομάδα μου είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Final 4. Σκοπεύουμε να ευχαριστηθούμε τα ματς και ελπίζουμε στο τέλος να κατακτήσουμε το κύπελλο. Είναι ένα δύσκολο διήμερο. Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Καλή επιτυχία στις ομάδες”.

kos-arxigoi

Μιχάλης Καπλανίδης: “Διπλή χαρά για τον Ιπποκράτη”

Ο προπονητής του Ιπποκράτη Κω, Μιχάλης Καπλανίδης ανέφερε: “Να καλωσορίσω τους φιλοξενούμενους μας στην Κω και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και να περάσουν καλά. Είναι διπλή χαρά για τον Ιπποκράτη. Είναι μεγάλη τιμή για μας να συμμετέχουμε στο Final 4 και γιατί η διοργάνωση γίνεται στο νησί μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, θα κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Παίζουμε με τον πρωταθλητή και ο καλύτερος να πάρει κύπελλο”.

Η αρχηγός του Ιπποκράτη, Ελένη Δρεττάκη, συμπλήρωσε: “Είναι χαρά που ζούμε αυτό το γεγονός. Είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία. Εύχομαι να γίνει καλή διοργάνωση, ο καλύτερος να κερδίσει, και να γίνει μια γιορτή. Για μας είναι στοίχημα μεγάλο να έχουμε διάρκεια και να μπορέσει η επαρχία να βοηθήσει το γυναικείο μπάσκετ. Να δείξουμε ότι το γυναικείο μπάσκετ υπάρχει και έχει μέλλον”.

Γιασεμή Σαμαντούρα: “Όλες τις δυνάμεις μας για το κύπελλο”

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Γιασεμή Σαμαντούρα τόνισε: “Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η διεξαγωγή του Final 4 γίνεται στην Κω και είναι μια δίκαιη επιβράβευση και ενίσχυση της προσπάθεια του Ιπποκράτη να αναπτύξει και να διαδώσει το γυναικείο μπάσκετ. Να είναι γιορτή το Final 4 και ο κόσμος να ευχαριστηθεί. Είμαι ικανοποιημένη που η ομάδα μου κατάφερε να προκριθεί για τρίτη χρονιά στο Final 4 και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το κύπελλο.

Ξεκινώντας με τον οικοδεσπότη Ιπποκράτη, μια ομάδα που βασίζεται στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Είμαστε σε καλή κατάσταση με εξαίρεση τον τραυματισμό της Τούλας Καλέντζου. Μιας παίκτριας που βοήθησε να περάσουμε στο Final 4. Η Τούλα έχει μεγάλη ψυχή και πιστεύουμε ότι θα την έχουμε και μας να βοηθήσει με την εμπειρία της να κατακτήσουμε το κύπελλο. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και μακάρι να γίνει καλή διοργάνωση”.

Τέλος η αρχηγός του “τριφυλλιού”, Τούλα Καλέντζου πρόσθεσε: “Να ευχαριστήσω τους πάντες για την υπεροχή υποδοχή. Έχω έρθει εδώ στο παρελθόν με την εθνική έχουμε περάσει καταπληκτικά. Το νησί έχει μια αύρα σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Εδώ δεν είμαστε εχθροί, αλλά αντίπαλοι για 40 λεπτά. Όλοι θα κάνουμε την προσπάθειά μας και είναι υποχρέωσή μας Είναι υποχρέωσή μας να ανταμείψουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε τα μας και καλή επιτυχία σε όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…