Κεντρική Διεθνή Χαλαρά η Λε Μαν

Χαλαρά η Λε Μαν

le mans strasbourg

le mans-strasbourg

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Λε Μαν επικράτησε εντός έδρας της Σολέ με 83-72 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γαλλίας και πέτυχε την δέκατη τέταρτη φετινή της νίκη.

Έτσι η Λε Μαν παρέμεινε μόνη της προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει τα αποτελέσματα της Ορλεάν, της Λιμόζ και της Ντιζόν (παίζουν αύριο και μεθαύριο) προκειμένου να δει με ποιους θα “συγκατοικήσει” στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος και κατέκτησαν σε χαλαρούς ρυθμούς το ροζ φύλλο.

Ο Ρεϊσόν Τέρι με 18 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές ενώ καλή παρουσία είχε και ο Τσαρλς Καουντί (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Λαμέιν Ουίλσον και ο Άντονι Γκουντς πέτυχαν από 18 πόντους έκαστος για τους φιλοξενούμενους.

Επιστροφή στις νίκες για Ναντέρ

Η Ναντέρ ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, “λύγισε” εντός έδρας τη Νανσί με 80-69 και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από την ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική. Οι πρωταθλητές “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 22-11, ξέφυγαν με 11 πόντους διαφορά (60-49) και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Ήταν το δωδέκατο φετινό ροζ φύλλο για τους γηπεδούχους που είχαν ως κορυφαίο τον Γιοχάν Πασαβέ (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Ράνταλ Φάλκερ με 14 πόντους.

Βαριά ήττα για Στρασμπούρ

Η Στρασμπούρ έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας αφού γνώρισε την βαριά ήττα εντός έδρας από την Βιλερμπάν με 85-66 και υποχώρησε 13-8. Αντίθετα ήταν η δωδέκατη νίκη για τους φιλοξενούμενους η οποία ήρθε χάρη στην εξαιρετική παρουσία τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Το συγκρότημα του Πιερ Βινσέντ “πάτησε γκάζι” κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου επέβαλε τον ρυθμό του και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε “περίπατο”. Ο Αμαρά Σι με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μπούτσι Θόρντον (17 πόντοι) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους.

Στο τέλος η Γκραβελίν, “κατοστάρα” η Σαλόν

Την όγδοη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Γκραβελίν η οποία έριξε στο… καναβάτσο την Ροάν εκτός έδρας με 68-58. Οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν το διπλό στο τέλος όταν έκαναν επιμέρους σκορ 14-6 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Στίβεν Γκρέι (14 πόντοι) ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Κιμ Ίνγκλις είχε 11 πόντους για τους γηπεδούχους.

Τέλος η Σαλόν ήταν καταιγιστική, συνέτριψε εντός έδρας την Αντίμπ με 104-68 και ανέβηκε στο 12-9. Οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην “κατοστάρα” με τους Κλιντ Καπελά (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Τζον Μπρόκμαν (20 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και Ζορντάν Αμπουντού (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να είναι “χάρμα ιδέσθαι”. Από τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 4-17 διασώθηκε ο Τιμ Μπλου (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Ορτέζ – Χάβρη 76-69 (28/2)
Ναντέρ – Νανσί 80-69
Σαλόν – Αντίμπ 104-68
Στρασμπούρ – Βιλερμπάν 66-85
Λε Μαν – Σολέ 83-72
Ροάν – Γκραβελίν 58-68
Ορλεάν – Λιμόζ (3/3)
Ντιζόν – Παρί Λεβαλουά (4/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…