Κεντρική Ασίστ Basketbase Φώτσης αέρος – αέρος

Φώτσης αέρος – αέρος

pingram fotsis

pingram-fotsis

petridis-giorgosΤο προσωνύμιο που τον ακολουθεί, χρόνια τώρα, είναι “Batman” και όχι άδικα. Ο Αντώνης Φώτσης ακόμη και στα 33 του –έχει γενέθλια την πρωταπριλιά– εξακολουθεί να ίπταται όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Στην επίθεση και στην άμυνα. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού πρόσθεσε κόντρα στον Ηλυσιακό μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και κυρίως πρόσθεσε ένα αξιοσημείωτο ατομικό στατιστικό επίτευγμα.

Με τις δύο τάπες που έκανε έφτασε τις 152 στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στη 18η θέση στην ιστορία της Α1 (από το 1986), αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Αντόνιο Ντέιβις, που είχαν από 151.

Μάλιστα, ξεπερνώντας τον επί διετία Αμερικανό του Παναθηναϊκού, ο Φώτσης έγινε ο 2ος σε τάπες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος, όμως, θα αργήσει πολύ να… απειληθεί. Είναι ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος στην τετραετία που φόρεσε τα “πράσινα” (1992 – 1996) σταμάτησε 457 αντίπαλα σουτ!

Επίσης ο Φώτσης στο Δευτεριάτικο παιχνίδι έφτασε και ξεπέρασε τα 200 εύστοχα τρίποντα πρωταθλήματος (έχει 201/556) και τα 700 αμυντικά ριμπάουντ (έχει πλέον 706).

Ένας συμπαίκτης του, ο Στέφαν Λάσμε συμπλήρωσε 50 ματς στην Α1 και 50 τάπες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…