Κεντρική NBA NCAA “Φουντώνει” ο ανταγωνισμός

“Φουντώνει” ο ανταγωνισμός

wayne blackshear new

wayne-blackshear-new

Τα ψέματα τελειώνουν (οριστικά) απόψε το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθούν οι τελευταίοι αγώνες πριν τη March Madness. Οι καλύτερες ομάδες της Αμερικής “ζεσταίνονται” εν όψει των σημαντικότερων τεσσάρων εβδομάδων της χρονιάς. Χθες το βράδυ πάντως, μερικές είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη ψυχολογία. Κερδίζοντας τον τίτλο της περιφέρειάς τους μέσα από τα conference championships.

Πρώτο και καλύτερο το -“καυτό” εδώ και δύο μήνες- UCLA, το οποίο υπέταξε το Arizona (75-71) κατακτώντας τον τίτλο στην Pac-12. Οι “Bruins” δείχνουν μεταμορφωμένοι πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη, κάτι που κατάλαβαν (με τον πιο… οδυνηρό τρόπο) οι “Wildcats” του Sean Miller. Επρόκειτο, άλλωστε, για… ντέρμπι με τα όλα του, στο οποίο όμως ξεχώρισαν οι προσωπικότητες του UCLA. Κι αυτό γιατί οι Kyle Anderson (21π.-15ριμπ.) και Jordan Adams (19π.) έκαναν σχεδόν τα πάντα στο παρκέ κυριαρχώντας στην περιφέρεια.

Σε εξίσου ημιάγρια κατάσταση βρέθηκε το Louisville και οι σούπερ σταρ που διαθέτει. Η ομάδα του Rick Pitino κέρδισε σχετικά εύκολα το Connecticut (71-61) κάνοντας το back to back στην AAC. Ο λόγος; Η απόδοση των Montrezl Harrell (22π.-11ριμπ.) και Russ Smith (19π.) ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια για… ελπίδες στους “Huskies“, οι οποίοι τα περίμεναν σχεδόν όλα από τον DeAndre Daniels (17π.-10ριμπ.), αφού ο Shabazz Napier (16π. με 4/12 σουτ) βρέθηκε σε μέτρια βραδιά.

Τον τίτλο του πρωταθλητή στην Big 12 κατέκτησε το -εκπληκτικό από την αρχή της χρονιάς- Iowa State. Οι “Cyclones” παρέσυραν στον ρυθμό τους το Baylor (74-65) με αποτέλεσμα να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη (74-65). Κορυφαίος για τους νικητές (οι οποίοι σούταραν με 53.3% στα τρίποντα) ήταν ο DeAndre Kane (17π.-7ριμπ.-7ασ.), με τον Naz Long (12π.) να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει πολύτιμες λύσεις όταν έπρεπε.

Τέλος, το Providence έκανε την έκπληξη απέναντι στο Creighton (65-58) χρησιμοποιώντας ως όπλο του την άμυνα ζώνης (2-3) που έπαιξε. Οι “Bluejays” δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, τα στατιστικά τους στα περιφερειακά σουτ ήταν δραματικά χαμηλά (8/30 – 26.7%) και κάπως έτσι η νίκη – τίτλος στην Big East κατέληξε στους “Friars“, οι οποίοι είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Bryce Cotton (23π.).

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Florida – Tennessee 56-49
Arizona – UCLA 71-75
Louisville – Connecticut 71-61
Virginia – Pittsburgh 51-48
Duke – North Carolina State 75-67
Michigan – Ohio State 72-69
San Diego State – New Mexico 58-64
Wisconsin – Michigan State 75-83
Creighton – Providence 58-65
Iowa State – Baylor 74-65
VCU – George Washington 74-55

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…