Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Φουντώνει” η μάχη

“Φουντώνει” η μάχη

osfp aris dunk

osfp-aris dunk

Πολλές δυνατές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αναμένονται στην 21η “στροφή” της Basket League ΟΠΑΠ, με αυτή ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό να ξεχωρίζει, ενώ πολλά πράγματα ενδέχεται να κριθούν και στη μάχη της παραμονής καθώς κάποιες ομάδες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Σάββατο 15 Μαρτίου

Πανιώνιος – Ίκαρος Χαλκίδας
Ο Πανιώνιος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα την προηγούμενη αγωνιστική (ενάντια στον Ηλυσιακό), ύστερα από τρεις σερί ήττες, και θέλει να επεκτείνει το σερί υποδεχόμενος τον ανεβασμένο Ίκαρο. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ προέρχεται από τεράστια, εντός έδρας, νίκη απέναντι στην Κηφισιά και θα πάει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στη Νέα Σμύρνη ώστε να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία αν και οι πιθανότητες είναι εναντίον της μιας και, συν τοις άλλοις, δεν έχει σημειώσει ούτε μια εκτός έδρας νίκη φέτος.
Κλειστό: ΚΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Καλδίρης

Πανελευσινιακός – Απόλλων Πάτρας
Να αντιστρέψει την κατάσταση και να απομακρυνθεί από την διακεκαυμένη ζώνη θέλει ο Πανελευσινιακός. Η ομάδα της Ελευσίνας μετρά τρεις σερί ήττες και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της ώστε να πετύχει μια εξαιρετικά σημαντική νίκη. Οι προσθήκες των Ντέιβιντ Κάιλς και Ρόκας Ούζας αποτέλεσαν την ύστατη προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας ώστε να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της παραμονής. Ο Απόλλων Πάτρας έχασε, όπως αναμενόταν, από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική όμως έδειξε εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο κρατώντας τη διαφορά σε μικρά επίπεδα. Ο στόχος της παραμονής για την ομάδα της Πάτρας έχει, εν πολλοίς, επιτευχθεί και πλέον οδεύει για την καλύτερη δυνατή θέση.
Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης Γ., Πουρσανίδης Κ.

ΚΑΟΔ – ΠΑΟΚ
Δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση προμηνύεται στη Δράμα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την περίοδο. Ο ΚΑΟΔ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες δείχνοντας χαρακτήρα σε κλειστά παιχνίδια και δείχνει πως έχει βλέψεις για καλή πορεία στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μετρά 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια, με τη μία ήττα να προέρχεται από τον Ολυμπιακό σε ένα έντονα αμφιλεγόμενο φινάλε. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα πρέπει να παλέψει πολύ για να έχει πιθανότητα να φύγει νικήτρια από το “Δ. Κραχτίδης” και τον σκληροτράχηλο ΚΑΟΔ.
Κλειστό: ΚΓ «Δημήτρης Κραχτιδης»
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μάνος, Μαγκλογιάννης

Τρίκαλα – Ρέθυμνο
Μονόδρομος η νίκη για τα Τρίκαλα, που θέλουν με σύμμαχο τη δυνατή τους έδρα να πάρουν τη νίκη ώστε να κάνουν σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Α1. Το Ρέθυμνο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και χρειάζεται τη νίκη για να επιτύχει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ.
Κλειστό: ΔΚΓ Τρικάλων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκόντας, Αφεντουλίδης, Τσούνας

Κυριακή 16 Μαρτίου

Νέα Κηφισιά – Κολοσσός Ρόδου
Η ξέφρενη πορεία της Κηφισιάς σταμάτησε στη Χαλκίδα, με τον Ίκαρο να αποτελεί την πρώτη ομάδα που την νίκησε, πλην “αιωνίων”, τους τελευταίος δύο μήνες περίπου. Οι Κηφισιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες άμεσα για να μη χαθεί το μομέντουμ και η ψυχολογία που έχουν “χτίσει” οι παίκτες, ώστε να καταφέρει η ομάδα να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Μιχάλη Κουταλιανό, μετά την φυγή του Δημήτρη Πρίφτη προς ΟΑΚΑ μεριά, ο Κολοσσός θέλει να πανηγυρίσει ξανά τη νίκη ύστερα από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά αναμένεται να έχει δύσκολη αποστολή.
Κλειστό: ΚΓ Ζηρίνης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς, Γκούμας, Τζαφλέρης

Δευτέρα 17 Μαρτίου

Άρης – Ολυμπιακός
Μεγάλο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο όπου ο Άρης τίθεται αντιμέτωπος με τον έτερο “αιώνιο”, Ολυμπιακό, μετα την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική. Οι “Αρειανοί” θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για τη νίκη, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός θα έχει πρώτο μέλημα το ροτέισον και την ξεκούραση των βασικών παικτών, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες ώστε να γίνει αποφόρτιση.
Κλειστό: “Nick GallisHall”
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Τανατζής, Παφίλης, Παγώνης

Παναθηναϊκός – Ηλυσιακός
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός προερχόμενος από εβδομάδα μεγάλων αλλαγών. Η απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη έφερε στην άκρη του πάγκου τον, θρυλικό, Φραγκίσκο Αλβέρτη πλαισιωμένο από τους Δημήτρη Πρίφτη και Σωτήρη Μανωλόπουλο (βοηθός του Πεδουλάκη). Οι “πράσινοι” θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ολυμπιακό, μεγαλώνοντας το ροτέισον και μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους παίκτες ώστε να διατηρηθούν φρέσκα τα βασικά “γρανάζια” της πράσινης “μηχανής” εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη η έκπληξη για τον Ηλυσιακό, που έχει μείνει “γυμνός” λόγω των συνεχών αποχωρήσεων. Ο Έρικ Ντίβεντορφ αποχαιρέτησε κάτι το οποίο θα κάνει και ο Ντι Τζέι Στέφενς γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της ομάδας του Δημήτρη Κουστένη, για παραμονή
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Ξενικάκης, Σαλαβός

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …