Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Φαντασιώνονται ότι ο Αμερικάνος…”

“Φαντασιώνονται ότι ο Αμερικάνος…”

chinas kiriakos

chinas-kiriakos

Ο Κυριάκος Χήνας δεν εκπροσωπεί πια την επίσημη ΑΕΚ. Εδώ και χρόνια κινείται, ωστόσο, στο οπαδικό Κίνημα με καθοριστικές παρεμβάσεις. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ πήρε θέση στον χώρο -που διατηρεί στο Διαδίκτυο- για την βαριά τιμωρία της “Βασίλισσας”, η οποία τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές ποινής. Η “Ενωση” θα παίξει χωρίς κόσμο στα ματς με Ικάρους και Κόροιβο, σε μία περίοδο που οι οπαδοί της είχαν ζεσταθεί και δημιουργούσαν στο κλειστό της Ζωφριάς “συνθήκες Γεώργιος Μόσχος”.

Το συγκλονιστικό “μήνυμα” Χήνα, που αγγίζει τις καρδιές των “Ενωσιτών” οπαδών, που αντιδρούν στωικά μεν, αλλά αντιδρούν για την απόφαση, είναι:

“Στις ουμανιστικές κοινωνίες που ανέδειξαν τη Δικαιοσύνη ως θεσμό προστασίας του αδύναμου, είναι απαράδεκτη κάθε σπίλωση ή απαξίωσή της. Αλλά σε όποιες περιπτώσεις είναι κραυγαλέα και εξόφθαλμη μια άδικη απόφασή της, τότε η ίδια η Δικαιοσύνη υπονομεύει το κύρος της. Τι συνέβη στον αγώνα ΑΕΚ-Καβάλας; Ένας οπαδός για κάποιο χρονικό διάστημα έβλεπε το ματς όχι από την εξέδρα, αλλά τρία μέτρα έξω από τις γραμμές. Ούτε μίλησε ή απείλησε κάποιον ούτε παρεμπόδισε ούτε κινήθηκε προς τον αγωνιστικό χώρο. Ασφαλώς δεν έπρεπε να είναι εκεί, αλλά απομακρύνθηκε με ήρεμο τρόπο.

Αυτό το σκηνικό, ακριβώς αυτό, χωρίς την παραμικρή ωραιοποίηση ή αλλοίωση, αιτιολογεί αποκλεισμό έδρας; Δεν είμαι ζηλωτής της δαιμονολογίας ότι π.χ. κυνηγούν την ΑΕΚ. Συνυπολογίζοντας όμως την αθωωτική πρακτική που ακολουθείται σε πολύ χειρότερα περιστατικά, αλλά και την εξοργιστική επί δύο χρόνια διαιτησία, η τιμωρία της ΑΕΚ διευκολύνει όσους φαντασιώνονται αρρωστημένα ότι ο Αμερικάνος στις 10 Μαίου δε θα μπορέσει να πανηγυρίσει στη Ζωφριά και να απλώσει την αγκαλιά του για να ευχηθεί…. Μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…