Κεντρική NBA NCAA “Τρέλα” σε Florida – Wisconsin (vid)

“Τρέλα” σε Florida – Wisconsin (vid)

dayton florida

dayton-florida

Βίους αντίθετους είχαν χθες το βράδυ τα δύο Νο1 σε South και West στη March Madness, αφού το μεν Florida χαμογέλασε, το δε Arizona έκλαψε. Οι “Gators” του Billy Donovan έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο Dayton (62-52) παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four, την ίδια ώρα που το Wisconsin έριχνε στο καναβάτσο τις “Wildcats” (64-63 στην παράταση), με τον κόουτς Bo Ryan να “γράφει ιστορία” ως προπονητής των “Badgers“.

Τα αποτελέσματα:

South
Florida (1) – Dayton (11) 62-52

West
Arizona (1) – Wisconsin (2) 63-64 (54-54κ.α.)

Αγχωμένοι, αλλά νικητές

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Florida και Dayton είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη. Οι “Gators” είναι ενδεχομένως άλλωστε η κορυφαία ομάδα των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Επομένως, το γεγονός πως κέρδισαν (62-52) και πήραν το εισιτήριο για το Final Four του North Texas δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Σημασία έχει όμως πως τα κατάφεραν.

Η ομάδα του Billy Donovan δυσκολεύτηκε για περίπου ένα ημίχρονο. Τόσο άντεξαν οι “Flyers“, οι οποίοι όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους “κατέρρευσαν” (σ.σ.: δέχθηκαν επιμέρους σκορ 15-1) με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή τους με το σκορ και μαζί την ευκαιρία να βάλουν πραγματικά δύσκολα στο Florida.

Από την πλευρά τους, οι “Gators“, όταν βρήκαν ρυθμό, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν το προβάδισμά τους σε διψήφια επίπεδα και να το συντηρήσουν με σχετική άνεση. Ας είναι καλά το δίδυμο των Scottie Wilbekin (23π.) και Patric Young (12π.-6ριμπ.), το οποίο ανέλαβε να οδηγήσει το Florida στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ρίχνοντας στο καναβάτσο τη φετινή “Σταχτοπούτα” της Τρέλας του Μαρτίου.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά…

Η επιστροφή του Wisconsin σε Final Four δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία είναι γεγονός! Οι “Badgers” υπέταξαν το Arizona στην παράταση με 64-63 (54-54κ.α.) και γεύτηκαν το πιο γλυκό νέκταρ νίκης της φετινής χρονιάς. Να ναι καλά ο Frank Kaminsky (28π.-10ριμπ.), ο οποίος έβαλε τις “Wildcats” του Sean Miller στα… καλάθια. Ο σέντερ του Wisconsin ήταν απολαυστικός αφού κάθε φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα του, δήλωσε “παρών” με εμφατικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν. Κάτι η αστοχία (κυρίως στις βολές – 66.7%), κάτι το άγχος του φαβορί, κάτι η αδυναμία του Nick Johnson (16π. με 6/17 σουτ) να δώσει τη λύση όταν έπρεπε κράτησαν το Arizona μακριά από το Final Four για ακόμη μία χρονιά. Ο ηγέτης των “Wildcats” είχε διπλή ευκαιρία να τους χαρίσει τη νίκη, αλλά στην πρώτη υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, ενώ στη δεύτερη το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Έτσι, οι παίκτες των “Badgers” άρχισαν να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους δίνοντας στον Bo Ryan έναν (πολύ) καλό λόγο να θυμάται για πάντα τη νίκη υπ’ αριθμόν 704 της καριέρας του, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε Final Four της March Madness.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…