Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το πανόραμα του ομίλου

Το πανόραμα του ομίλου

olympiakos panathinaikos

olympiakos-panathinaikos

Η νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Εφές, έστω και δύσκολα, δεν άλλαξε τα δεδομένα στον 5ο Όμιλο του Top-16. Η ιταλική ομάδα παραμένει το φαβορί για τη 2η θέση, πλην όμως έχει μπροστά της το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους διώκτες της, έχοντας να παίξει εκτός με Φενέρμπαχτσε και Ουνικάχα, που κυνηγάνε την 4αδα και με την αήττητη Μπαρτσελόνα, που όπως έδειξε στη Μάλαγα δεν… χαρίζεται σε κανέναν.

Πάντως, ακόμη και αν το Μιλάνο κάνει 2 ή 3 ήττες, θα πρέπει κάποιους από τους διώκτες του να πετύχει αντίστοιχες νίκες, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή να υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Όμως, οι “πράσινοι” έχουν δύσκολο πρόγραμμα με Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό εκτός και Μάλαγα εντός.

Θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα έχει η Φενέρμπαχτσε, που παίζει εντός με το Μιλάνο και μετά με τις αποκλεισμένες και αδιάφορες Λαμποράλ (εκτός) και Εφές (εντός), όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς υστερεί ήδη σε ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα με τη Μάλαγα, ώστε αν νικήσει με 2-0 νίκες να αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση, ενώ για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο είναι μία εκτός έδρας νίκη (αν και εφόσον νικήσει εντός τη Μάλαγα), είτε στη Βαρκελώνη, είτε στο ΣΕΦ.

Όσο για τη Μάλαγα, τα δύο επόμενα παιχνίδια της με τους εκπροσώπους της χώρας μας θα κρίνουν το… μέλλον της στη διοργάνωση.

pinakaki75

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…