Κεντρική Διεθνή Το εξάλεπτο της… καταιγίδας

Το εξάλεπτο της… καταιγίδας

katic erithros new

katic-erithros-new

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Αδριατικής λίγκας ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος επικράτησε της Τσιμπόνα εκτός έδρας με 76-67 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής με τις δύο ομάδων να δίνουν “ραντεβού” στο φάιναλ φορ.

Η κροατική ομάδα είχε τα ηνία του αγώνα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 63-53 στο 33’. Ωστόσο κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έπαθαν “μπλακ άουτ” και μέσα σε ένα εξάλεπτο τους… ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. Οι “ερυθρόλευκοι” επανήλθαν και απάντησαν με ένα εκπληκτικό σερί 20-0 (!) το οποίος τους… έφερε σε θέση οδηγού με 73-63 στο 39’.

Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι συντήρησαν την διαφορά και τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια της λίγκας. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον (18 πόντοι), ο Τσαρλς Τζένκινς (14 πόντοι) και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντάριο Σάριτς είχε 15 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Την έβδομη φετινή της νίκη που της επέτρεψε να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας πανηγύρισε η Ζαντάρ η οποία επιβλήθηκε της Ολίμπια Λιουμπλιάνας εντός έδρας με 77-75. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και στο τέλος κατέκτησαν το ροζ φύλλο με ηγέτη τον Γιόσιπ Σόμπιν (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Άλεν Όμιτς (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Τέλος η Ιγκοκέα δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει εντός έδρας τη Σιρόκι με 69-60 αφού κυριάρχησε στο παρκέ στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 53-42 στο 30’. Ο Νεμάνια Γκόρντιτς με 22 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους που τερμάτισαν “ουραγοί” με ρεκόρ 6-20 ξεχώρισε ο Τζάχμαρ Γιανγκ (23 πόντοι).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Κρκα – Σζολνόκι 73-67 (29/3)
ΜΖΤ Σκοπίων – Ραντνίτσκι 87-95 (29/3)
Τσιμπόνα – Ερυθρός Αστέρας 67-76
Ιγκοκέα – Σιρόκι 69-60
Ζαντάρ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 77-75
Μέγκα Βιζούρα – Μπουντούτσνοστ (31/3)
Παρτιζάν – Τσεντεβίτα (31/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…