Κεντρική Διεθνή Του έχει πάρει τον αέρα

Του έχει πάρει τον αέρα

savas fener banvit

savas-fener-banvit

Το… χαβά της συνέχισε η Μπάνβιτ στο πρωτάθλημα Τουρκίας αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 79-78 στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 21-1 όντας αρκετά μπροστά από τη “Φενέρ” που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 17-5.

Επίσης είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Δημήτρης Ιτούδης κερδίζει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήτοι ο “μαθητής” φαίνεται πως έχει πάρει τον αέρα του… δασκάλου. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν ο “Ζοτς” επισκεφτεί το ΟΑΚΑ (20/3) όπου τον περιμένει ο Παναθηναϊκός για το TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου η Μπάνβιτ έκανε επιμέρους σκορ 25-14, ανέτρεψε το εις βάρος της 64-54 της τρίτης περιόδου και με λέι απ του Ερλ Ρόουλαντ στην εκπνοή πανηγύρισε το μεγάλο διπλό. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν με 28-15 στο 10’ και με “όπλο” την άμυνα είχαν τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα η “Φενέρ” διατηρούσε την πρωτοπορία μέχρι και την έναρξη της τελευταίας “πράξης” της αναμέτρησης (64-54, 67-57) ενώ βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 18 πόντους (33-15 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου). Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και γύρισαν… τούμπα το ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Μπάνβιτ ευστόχησαν σε 14 τρίποντα (14/29-48,2%).

Ο Σάμι Μέχια με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ ο Τσεβχέρ Οζέρ πρόσθεσε 15 πόντους. Στον αντίποδα ο Λούκα Ζόριτς με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους. Ο Εμίρ Πρέλντζιτς (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ αλλά έχασε το κρίσιμο τρίποντο στα 13 δευτερόλεπτα πριν “μιλήσει” τελευταίος ο Ρόουλαντ (12 πόντοι).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…