Κεντρική Basket League Άρης Τα 100στησε, το γιόρτασε (vid)

Τα 100στησε, το γιόρτασε (vid)

galis new1

galis-new1

Πολλοί Σύλλογοι σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 100 χρόνια Ιστορίας. Πολλοί Σύλλογοι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες και κατάφεραν να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν. Μόνο ένας όμως είναι… Θεός!

Ο Άρης Θεσσαλονίκης γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1914. 100 χρόνια αργότερα παλαιοί παράγοντες, παλαίμαχοι παίκτες όλων των Τμημάτων, αλλά και χιλιάδες φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν το Nick Galis Hall για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο, με τον κόσμο να δείχνει έτοιμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και έτοιμο για «εκδίκηση» σε όσους έφεραν το Σύλλογο στο χείλος του γκρεμού.

Χαρακτηριστικά, αποδοκίμασαν έντονα τους τοπικούς άρχοντες που βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ δεν επέτρεψαν με τα συνθήματά τους στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να δώσει τις δικές του ευχές, καθώς επίσης και στον Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, ανάγκασαν σε αποχώρηση τους εκπροσώπους της ΠΑΕ, Κώνστα και Τσιόνκη (ο κ. Σκόρδας, πρόεδρος της ΠΑΕ, δεν παραβρέθηκε), πετώντας αντικείμενα, ενώ αποδοκίμασαν και τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες και δηλώσεις των τελευταίων ημερών δείχνει έτοιμος να βγει μπροστά για το ποδοσφαιρικό Τμήμα. Λίγο νωρίτερα ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην ιερή μέρα του Άρη, νιώθω συγκινημένος, πραγματικό δέος. Η οικογένεια του Άρη είναι τεράστια και απαιτητική. Δε μπορείς να μπεις έτσι εύκολα, είναι δύσκολο. Πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Ένα ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τον Άρη, την ΑΕΚ, τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό δε μπορεί να έχει μέλλον και για αυτό πρέπει να παλέψουμε”.

Στο καθαρά εορταστικό μέρος, το Παλαί Ντε Σπορ σείστηκε με την είσοδο των Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη. Άλλοι εκπρόσωποι της μπασκετικής ιστορίας του Συλλόγου ήταν οι: Αλεξανδρής, Παπαγεωργίου, Σιγάλας, Κοκολάκης, Λυπηρίδης, Αγγελίδης και πολλοί άλλοι, ενώ σύσσωμη η σημερινή ομάδα μπάσκετ μαζί με τον προπονητή της Μίλαν Μίνιτς έδωσαν το “παρών” από νωρίς.

Από το ποδοσφαιρικό τμήμα, στο Nick Galis Hall βρέθηκαν οι Ντίνος Κούης, Αλέκος Αλεξιάδης αλλά και η υπόλοιπη ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1970. Το «παρών», φυσικά, έδωσε και η σημερινή ομάδα μαζί με τον προπονητή κ. Παπαδόπουλο. Επίσης, υπήρχαν εκπρόσωποι και από τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας όπως το Βόλεϊ, το Πόλο, την Πυγμαχία, την Πάλη κ.α. Η Γιορτή ξεκίνησε με προβολή βίντεο από την Ιστορία του Συλλόγου. Στη συνέχεια οι Γκάλης και Γιαννάκης βρέθηκαν στο κέντρο του γηπέδου γνωρίζοντας εκ νέου την αποθέωση.

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας δήλωσε: “Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι, μόνο έτσι θα προχωρήσει ο Σύλλογος. Στα δύσκολα ενωμένοι!. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: “Ό,τι ενώνει, δυναμώνει. Όλοι μαζί μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει και πάλι ο Άρης μεγάλος. Τα επόμενα χρόνια μπορεί να μεγαλουργήσει. Χρόνια Πολλά”. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις.

Ιδιαίτερη τιμή έγινε στις ομάδες μπάσκετ των δεκαετιών ’80 και ’90, που δημιούργησαν τον “Αυτοκράτορα”. του Ελληνικού μπάσκετ, στην ομάδα ποδοσφαίρου του 1970 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και του 1980, αλλά και στην ομάδα Βόλεϊ Ανδρών που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1997. Μετά το τέλος των βραβεύσεων, έκανε την εμφάνισή της στο γήπεδο η τούρτα γενεθλίων των 90 χρόνων. Εκπρόσωποι όλων των τμημάτων έκοψαν την τούρτα και δόθηκε αμέσως το σύνθημα για να συνεχιστεί η γιορτή, εκεί που πανηγύριζε ο κόσμος κάθε επιτυχία: στο Λευκό Πύργο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…