Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

logan valencia alba

logan-valencia-alba

Με περίπατο στους “4”! Επιβλητική η Βαλένθια, σκόρπισε την Άλμπα Βερολίνου με 86-54 και σφράγισε ουσιαστικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Eurocup, μετατρέποντας τον επαναληπτικό της Γερμανίας σε τυπική υπόθεση.

Μαγική εμφάνιση από τον Ντόελμαν, ο οποίος έδειχνε ασταμάτητος στην επίθεση σταματώντας στους 33 πόντους. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Φαν Ρόσομ με 17 πόντους, ενώ για την Γερμανούς διψήφιο αριθμό πόντων είχε ο Λόγκαν με 12.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Άλμπα να κρατάει επαφή με το σκορ και να είναι στο -5 με τη λήξη του (22-17). Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η Βαλένθια… άστραψε και βρόντηξε! Με επιμέρους σκορ 29-5 δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 51-22.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βαλένθια αρκέστηκε στο να διατηρήσει τη διαφορά, η οποία έφτασε και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, με το τελικό 86-54 να μην αφήνει περιθώρια στην Άλμπα ενόψει της ρεβάνς και να δείχνει την απόλυτη ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας στο ματς.

Χαλαρά η Ούνικς

Με τους Ζήση και Βουγιούκα να μένουν στα… ρηχά και τον Καϊμακόγλου να προσφέρει όσο χρειάζεται, η Ούνικς Καζάν παρουσιάστηκε σοβαρή απένα ντι στην Άνκαρα, εκμεταλλεύτηκε τη ποιοτική της διαφορά και πήρε το “διπλό” στην Τουρκία με 68-81 που την φέρνει με το… ενάμιση πόδι στους “4” του Eurocup.

Έιντσον και Μάκι οι πρώτοι σκόρερ των νικητών με 21 και 17 πόντους, αντίστοιχα, ενώ 9 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Καϊμακόγλου.

Δύο δεκάλεπτα- και συγκεκριμένα το δεύτερο και το τρίτο- ήταν αρκετά στη ρωσική ομάδα για να επιβάλει την ανωτερότητά της και να πάρει την άνετη νίκη που της εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της στα ημιτελικά. Κι αν στην πρώτη περίοδο, η Άνκαρα έμεινε κοντά στο σκορ (20-21), στις επόμενες δύο το επιμέρους σκορ ήταν 10-19 και 14-20, γεγονός που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Ούνικς και σχετικά εύκολα έφτασε στο τελικό 68-81.

Χαλπερίν for the win!

Χάρη σε τρίποντo buzzer-beater του Γιοτάμ Χαλπερίν, η Χαποέλ Ιερουσαλήμ πήρε μικρό προβάδισμα απέναντι της Νίζνι Νόβγκοροντ με 81-78, εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στη Ρωσία για την φάση των “8” του Eurocup. Eπιβλητικός ο Αρτσιόμ Παραχούσκι (18π.-8ρ.-5κοψ.) με τους Χαλπερίν (17π.-4ρ.-7ασ.) και Ντέργουιν Κίτσεν (16π.-6ρ.-5ασ.) να τον πλαισιώνουν ιδανικά, ηγήθηκαν της επικράτησης.

Η Χαποέλ Πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ (36-40) αλλά κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση στο δεύτερο μέρος και έχοντας την τύχη με το μέρος της να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Ντιζόν Τόμπσον (21π.-8ρ.-4κλ.) και Πρίμοζ Μπρέζετς (21π.-8ρ.) οι διακριθέντες εκ της ομάδας του Ζόραν Λούκιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της φάσης των “8”:

Μπουντιβέλνικ – Ερυθρός Αστέρας 82-79
Άνκαρα – Ούνιξ Καζάν 68-81
Βαλένθια – Άλμπα Βερολίνου 86-54
Χαποέλ Ιερουσαλήμ – Νίζνι Νόβγκοροντ 81-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…