Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

goudelock kazan new

goudelock-kazan-new

Η Ούνιξ Καζάν σημειώνοντας και δεύτερη άνετη νίκη απέναντι στην Νίμπουρκ, επικρατώντας με 76-59, προκρίθηκε χωρίς να “ιδρώσει”, ιδιαίτερα, στη φάση των “8” του Eurocup.

Οι Ρώσοι είχαν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με την τεράστια διαφορά των 33 πόντων (91-58) και απλά σφράγισαν το εισιτήριο για τους “8“, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το προβάδισμα των φιλοξενουμένων στο πρώτο μέρος (34-40).

Κορυφαίος ήταν ο Άντριου Γκούντελοκ που σημείωσε 29 πόντους (4/9 διπ.-6/11 τρ.-3/3βολές) ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι Νίκος Ζήσης (10π.-2ασ.-3κλ.) και Ίαν Βουγιούκας (8π.-6ρ.). Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν πήρε προσπάθειες, μένοντας άποντος, μετρώντας μόνο 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ίδρωσε αλλά προκρίθηκε

Παρότι τα χρειάστηκε στο τέλος, η Βαλένθια προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurocup χάρη στη μεγάλη νίκη που είχε κάνει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της απέναντι στη Χίμκι (75-59). Οι Ρώσοι, λίγο έλειψαν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη καθώς επικράτησαν με 97-82 αλλά δεν ήταν αρκετό καθώς χρειαζόντουσαν ένα ακόμα πόντο για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

Ο Ρίμπας με δίποντο εννιά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος χάρισε την πρόκριση στις “νυχτερίδες”. Μοιραίος ο Πόποβιτς που αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για τη Χίμκι.

Πανηγυρικά στους “8”

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, η Νίζνι Νόβγκοροντ διέλυσε τη Μπεσίκτας με 95-71, στη Ρωσία, και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των “8” του Eurocup με εμφατικό τρόπο υπερκαλύπτοντας άνετα το 88-71 του πρώτου αγώνα που όπου είχε επικρατήσει η τούρκικη ομάδα.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν “γκάζι” εξ αρχής, διατήρησαν τα ηνία του αγώνα σε όλη τη διάρκεια όπως και την πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Οι Βαντίμ Πάνιν και Τέιλορ Ρότσεστι σημείωσαν αμφότεροι από 23 πόντους αποτελώντας τα σημεία αναφοράς για τη Νίζνι. Εκ της Μπεσίκτας ξεχώρισε ο Κρις Λόφτον (22π.).

Πάτησε το γκάζι στην τρίτη περίοδο

Ένα δεκάλεπτο και συγκεκριμένα το τρίτο ήταν αρκετό για την Άνκαρα, ώστε να καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχε ηττηθεί από την Χίμικ στο πρώτο παιχνίδι και να επικρατήσει με 72-60, περνώντας πανηγυρικά στους “8” της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ τρίτης περιόδου 23-10, έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και ουδέποτε απειλήθηκαν ξανά από τους αξιόμαχους Ουκρανούς.

Κορυφαίος για τους νικητές ο  Γκολούμποβιτς με 23 πόντους και ο Τάκερ με 18.

Μίλησε η έδρα

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η Χάποελ Ιερουσαλήμ επικράτησε άνετα εντός έδρας της Ουλμ με 81-65 και πήρε τα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ισραηλινοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ράιτ με 21 πόντους , ενώ από τους Γερμανούς διασώθηκε ο Χάουαρντ με 15 πόντους.

Νίκησε αλλά αποκλείστηκε

Η Λιέτουβος Ρίτας δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά της ήττας  από τον Ερυθρό Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι (88-82), έτσι παρά την επικράτηση της με 82-80, στη Λιθουανία, έμεινε εκτός Eurocup.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ανώτερος το πρώτο ημίχρονο (42-49), με τους γηπεδούχους εν συνεχεία να ανεβάζουν “στροφές” αλλά να κατακτούν μια, εκ των πραγμάτων, ανούσια νίκη, μιας και οι Σέρβοι είναι αυτοί που συνεχίζουν στους “8” της διοργάνωσης.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον (16π.-5ρ.-5ασ.) με τον Ράσκο Κάτιτς (19π.-3ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση. Χουάν Παλάσιος (16π.-7ρ.-3ασ.) και Ρενάλντας Σεϊμπούτις (16π.-6ασ.) οι διακριθέντες από πλευράς Λιέτουβος.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (18-26/3):
Μπουντιβέλνικ – Ερυθρός Αστέρας
Άνκαρα – Ούνικς Καζάν
Βαλένθια – Άλμπα Βερολίνου
Νίζνι – Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…