Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

alba berlin sassari

alba-berlin-sassari

Ένα ημίχρονο άντεξε να κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή η Σάσαρι στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου, ωστόσο, στο φινάλε η γερμανική ομάδα μπήκε σε θέση οδηγού, πήρε τη δεύτερη νίκη της με 96-93 και μαζί το εισιτήριο για τους “8” του Eurocup.

H ιταλική ομάδα έδειξε από νωρίς ότι ταξίδεψε στη Γερμανία για να διεκδικήσει όσες ελπίδες πρόκρισης της αναλογούσαν μετά το 83-91 του πρώτου ματς! Μπήκε δυνατά από την πρώτη περίοδο, καταφέρνοντας να βρίσκεται μπροστά στο σκορ από την αρχή (8-13), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 26-20 υπέρ των φιλοξενουμένων, με τον Ντρου Γκόρντον να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Έτσι συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Σάσαρι να ισοφαρίζει, μάλιστα, τη διαφορά του πρώτου αγώνα (37-45) ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν άλλη ιστορία, καθώς η Άλμπα Βερολίνου εμφανίστηκε αποφασισμένη να μην γκρεμίσει όσα έχτισε στην Ιταλία την περασμένη βδομάδα. Μείωσε στους 3 τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-66) και με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να φτάσει και στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Ραντόσεβιτς με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Κένταλ και Ρέντινγκ με 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα. Για τους φιλοξενούμενους ο Ντου Γκόρντον τράβηξε το … κουπί στο πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώνοντας το ματς με 18 πόντους και ο Γκριν πρόσθεσε 17 ακόμα.

Δεν καταλαβαίνει από έδρες!

Τι κι αν το πρώτο παιχνίδι το έπαιξε στη Λιθουανία αντί για την Ουκρανία; Τι κι αν η ρεβάνς ήταν εκτός έδρας; Η Μπουντιβέλνικ δείχνει ότι δεν… χαμπαριάζει από αυτά, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη της στη μονομαχία με τη Ναντέρ. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 76-71 και πέρασαν πανηγυρικά στους “8” του Eurocup, μετά το 86-82 του πρώτου αγώνα.

Οι παίκτες της Μπουντιβέλνικ έδειξαν τις προθέσεις τους από την πρώτη περίοδο, όταν μπήκαν πολύ δυνατά και παίρνοντας σκορ από πέντε διαφορετικούς παίκτες κατάφεραν να προηγηθούν με 12-22. Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, καθώς η Ναντέρ δεν μπορούσε να… πάρει μπρος και η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τη λήξη του ημιχρόνου (30-39).

Και εκεί που οι φίλοι των γηπεδούχων περίμεναν η ομάδα τους να παρουσιαστεί διαφορετική και να παλέψει για τη μεγάλη ανατροπή μετά το 9-4 με το οποίο ξεκίνησαν στην τρίτη περίοδο, είδαν τους Σάμερς και Λαβρίνοβιτς να συνεχίζουν το βιολί τους! Με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έφτασαν τους 13 και 10 πόντους, αντίστοιχα και η διαφορά του 13 (44-57)!

Τα μισά της τελευταίας περιόδου κύλησαν όπως όλη η αναμέτρηση, με τη Ναντέρ να… ξυπνάει 5’ πριν το τέλος του ματς! Στο διάστημα αυτό, ο Τόμας πέτυχε τους 10 από τους 17 πόντους που σημείωσε συνολικά και η γαλλική ομάδα επιμέρους σκορ 27-19, ωστόσο, ήταν πολύ αργά όχι μόνο για να διεκδικήσει την πρόκριση, αλλά ακόμα και τη νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άλμπα Βερολίνου-Σάσαρι 96-93
Ναντέρ-Μπουντιβέλνικ 71-76

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…