Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

khimik ankara

khimik-ankara

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “8” του Eurocup πραγματοποίησε η Χίμικ, η οποία επικράτησε 75-71 της Άνκαρα, παρότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί στην Τουρκία, λόγω ακατάλληλων συνθηκών στην Ουκρανία.

Το γεγονός αυτό φάνηκε να την επηρεάζει μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε αυτό, η τουρκική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 15-23 , ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική! Οι-τυπικά-γηπεδούχοι αντέδρασαν, μείωσαν στον πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου (38-39) και στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλαν το ρυθμό τους και επικράτησαν με 75-71, με τη διαφορά να φτάνει και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Κορυφαίοι των νικητών οι Τράβις με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και Ντελανέι με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 11 (!) κερδισμένα φάουλ. Για τους ηττημένους, “πάλεψαν” οι Γκολούμποβιτς και Τάκερ που πέτυχαν από 19 πόντους.

Περίπατος για τους “8”

Ήταν το φαβορί και δεν είχε όρεξη για παιχνίδια! Η Ούνικς Καζάν “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Νίμπουργκ, της οποίας επικράτησε εκτός έδρας με 58-91.

Η ρωσική ομάδα έδειξε σοβαρή από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει προβάδισμα ήδη από την πρώτη περίοδο με πέντε πόντους (15-20). Πάνω στη διαφορά αυτή, η ομάδα του Τρινκιέρι κατάφερε να “χτίσει” και την αύξησε σταδιακά, καθώς προηγήθηκε με 35-46 στο ημίχρονο και 47-67 στο 30’’. Ανάλογη ήταν η εικόνα στην τέταρτη περίοδο και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης και το τελικό σκορ.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο ασταμάτητος Γκούντελοκ που τέλειωσε το ματς με 36 πόντους, ενώ είχε ranking 32! Σημαντική η βοήθεια του Ζήση που πέτυχε 15 πόντους, είχε 2 κλεψίματα, 2 ασίστ και κανένα λάθος. 12 πόντους και 4 ασίστ μέτρησε ο Καϊμακόγλου, ενώ 9 ακόμα πρόσθεσε ο Βουγιούκας. Για τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Σίμονς με 17 πόντους, αλλά απογοητευτικά στατιστικά, ιδιαίτερα στα δίποντα (2/10).

“Ξύπνησε” στο φινάλε

Μπορεί για τρεις περιόδους να βρισκόταν πίσω στο σκορ, ωστόσο, στα κρίσιμα έδωσε το παρόν! Η Ουλμ προστάτεψε την έδρα της και επικράτησε της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 89-87, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά ενόψει ρεβάνς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, πήραν προβάδισμα πέντε πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου, διαφορά που διατήρησαν μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου (64-69), χωρίς να χάσουν σε κανένα-μέχρι εκείνη τη στιγμή- σημείο της αναμέτρησης. Στην τέταρτη περίοδο, όμως, “μίλησε” η έδρα και η Ουλμ με επιμέρους σκορ 25-18, πήρε την οριακή νίκη.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Σόσα, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουλμ είχε και μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση. Για τους φιλοξενούμενους της Χάποελ, ξεχώρισαν οι Ντάνκαν, Παραχούσκι και Ράιτ με 22, 15 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

Βήμα πρόκρισης για τον Ερυθρό Αστέρα

Το πρώτο του βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης πραγματοποίησε ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος έκαμψε εντός έδρας την αντίσταση της Λιέτουβος Ρίτας, επικρατώντας με 86-82. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φετινή νίκη των Σέρβων επί των Λιθουανών που δείχνουν να τους έχουν “πάρει” τον αέρα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο θηριώδης Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, κάνοντας πάρτι στη ρακέτα των φιλοξενούμενων.

Διπλό με φόντο τα προημιτελικά

Επιβλητικό πέρασμα από την Ιταλία για την Άλμπα Βερολίνου, η οποία επικράτησε της Σασάρι με 91-83 και βρίσκεται με το ένα πόδι στους “8” του Eurocup. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος, άντεξαν στην αντεπίθεση των Ιταλών στο δεύτερο μέρος και έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Άλμπα ο Ραντόσεβιτς ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη μεγάλη νίκη.

Νίκη… πρόκριση

Νίκη μισή πρόκριση πανηγύρισε η Βαλένθια στο ντέρμπι της ημέρας. Οι “νυχτερίδες” επικράτησαν της Χίμκι με 76-59, και βρίσκονται μία ανάσα από τα προημιτελικά. Η ισπανική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, πήρε μεγάλο προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο (28-12) και έφτασε άνετα στη νίκη.

Λαφαγιέτ και Σάτο με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα τράβηξαν το κουπί στην επίθεση των γηπεδούχων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των “16”:

Μπουντιβέλνικ – Ναντέρ 86-82
Μπεσίκτας – Νίζνι 88-71
Χίμικ – Άνκαρα 75-71
Νίμπουργκ – Ούνικς Καζάν 58-91
Ουλμ – Χάποελ Ιερουσαλήμ 89-87
Ερυθρός Αστέρας – Λιέτουβος Ρίτας 86-82
Σασάρι – Άλμπα Βερολίνου 83-91
Βαλένθια – Χίμκι 76-59

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…