Κεντρική NBA NCAA Σόδομα και Γόμορα (vid)

Σόδομα και Γόμορα (vid)

kentucky louisville

kentucky-louisville

Η χθεσινή βραδιά ήταν η χαρά των… αουτσάιντερ. Όχι ότι ομάδες όπως το Kentucky, το Michigan State και το Connecticut μπορούν να υποτιμηθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως κέρδισαν ομάδες με καλύτερο ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα. Το μοναδικό κολέγιο που υπερασπίστηκε (αν και τα… χρειάστηκε) το θεωρητικό προβάδισμά του ήταν το Michigan.

Τα αποτελέσματα:

Midwest
Michigan (2) – Tennessee (11) 73-71
Louisville (4) – Kentucky (8) 69-74

East
Iowa State (3) – Connecticut (7) 76-81
Virginia (1) – Michigan State (4) 59-61

“Σπαρτιάτες” για φίλημα

Το Michigan State έγινε η δεύτερη ομάδα που πετά εκτός μάχης εν όψει Final Four το Νο1 κάποιας εκ των τεσσάρων περιφερειακών. Οι “Spartans” υπέταξαν το Virginia (61-59) σε μία άνευ προηγουμένου μονομαχία που θύμισε τελικό. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί όπου ο Gary Harris (6π.) έδωσε αέρα δύο πόντων στο Michigan State, με τους “Cavaliers” να γνωρίζουν την ήττα – αποκλεισμό επειδή το σουτ του Justin Anderson (3π. με 1/4 τρίπ.) δεν βρήκε στόχο.

Τί να πει κανείς για τα όσα έχει καταφέρει το συγκρότημα του Tom Izzo τις τελευταίες δύο εβδομάδες; Οι “Spartans” είχαν σε εκπληκτική βραδιά τον Branden Dawson (24π.-10ριμπ.), ο οποίος μαζί με τον Adreian Payne (16π.) δημιούργησαν μία απροσπέλαστη γραμμή κοντά στο καλάθι. Έτσι, πήγε στράφι η καλή εμφάνιση των Malcolm Brogdon (17π.) και Joe Harris (17π.), που όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν στο Virginia την πρόκριση.

Πέθανε ο βασιλιάς! Ζήτω ο βασιλιάς!

Το NCAA θα έχει νέο πρωταθλητή φέτος αφού το Kentucky φρόντισε να… εκθρονίσει το Louisville. Τα underdogs του John Calipari δεν… κώλωσαν απέναντι στους “Cardinals” και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση πέταξαν εκτός συνέχειας το συγκρότημα του Rick Pitino. Κι αυτό γιατί οι πρωτοετείς των “Wildcats” έδειξαν σαν έτοιμοι από καιρό. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Από τον Dakari Johnson (15π.); Τον Julius Randle (15π.-12ριμπ.); Τον Aaron Harrison (15π.); Τον Andrew Harrison (14π.); Όλοι ήταν υπέροχοι!

Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τα “βαριά χαρτιά” του Louisville, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο. Κορυφαίος για τους ηττημένους (σ.σ.: σούταραν με 26.7% στα τρίποντα και 56.5% στις βολές) ήταν ο Russ Smith (23π.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Luke Hancock (19π.) και Montrezl Harrell (15π.-8ριμπ.).

Εξερεύνησαν την “Elite Eight”

Οι “Volunteers” του Tennessee αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια” για το Michigan, αλλά στο τέλος η ομάδα του John Beilein ήταν αυτή που χαμογέλασε (73-71). Οι “Wolverines” είδαν τους αντιπάλους τους να επιστρέφουν από την Κόλαση στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, αλλά αυτό δεν έφτανε. Αντίθετα, αρκούσε η ηγετική εμφάνιση του Nik Stauskas (14π.) και το “γεμάτο” παιχνίδι του Jordan Morgan (15π.-7ριμπ.) για να δώσει στο Michigan το εισιτήριο για την “Elite Eight“. Παρόλ’ αυτά, το Tennesse κέρδισε το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων αφού πάλεψε μέχρις εσχάτων, ακόμα κι όταν όλα έδειχναν να είναι χαμένα.

“Huskies” από τα παλιά

Μπορεί να μην είναι η πλέον ταλαντούχα ομάδα της March Madness, αλλά το Connecticut βρήκε τον τρόπο να πάρει το εισιτήριο για την “Elite Eight“. Ο τρόπος; Κέρδισε το Iowa State (81-76), κυρίως επειδή είχε σε ημιάγρια κατάσταση τα τρία βασικά του “όπλα”. Ο λόγος για τους DeAndre Daniels (27π. με 10/15 σουτ και 10 ριμπ.), Shabazz Napier (19π. με 4/6 τρίπ.) και Ryan Boatright (16π.) οι οποίοι πήραν από το χεράκι τους “Huskies” οδηγώντας τους στην επόμενη φάση της Τρέλας του Μαρτίου.

Από την πλευρά τους, οι “Cyclones” πάλεψαν. Και πάλεψαν πολύ. Αλλά η απουσία του Georges Niang ήταν αδύνατο να καλυφθεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ακόμα κι όταν ο Dustin Hogue (34π. με 15/19 σουτ) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της κολεγιακής του καριέρας παίζοντας και για τον άτυχο συμπαίκτη του.

Τα ζευγάρια της “Elite Eight”:

East
Connecticut (7) – Michigan State (4)

Midwest
Michigan (2) – Kentucky (8)

South
Florida (1) – Dayton (11)

West
Arizona (1) – Wisconsin

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…